scope ([info]scope) rakstīja,
@ 2023-11-30 13:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Piebiedrojos "brauciet ar sabiedrisko" trendam
Es saprotu, ka šodien ir putenis un ir autobusu kavējumi, bet, kad uz galapunktu, jau ar kavējumu, dažu pieturu attālumā aizbrauc 2 autobusi, bet pēc tam, iespējams, tiek palaisti pa citu maršrutu, tā ir pirmoreiz.

Pietura "Dārziņu 27.līnija", šeit tiek gaidīts 15. autobuss uz Juglu, kuram jābūt 8:16.
Ap 8:20 uz galapunktu Dārziņos aizbrauc viens 15. autobuss (borta nr. nepiefiksēju, tad nešķita aktuāli), aptuveni 8:33 aizbrauc nākamais ar borta nr. 78027.
Pieturā stāvam vairāki cilvēki, gaidām, kā nav tā nav, ne 8:16, ne 8:36, ne 8:52 paredzēto autobusu, visticamāk arī 9:13 netika izpildīts (jo jau vēlāk, pie Dārziņu pagrieziena, viens autobuss no Dārziņu ielas izgriežas ar šilti "uz parku").

!!!
9:00 zvanu uz info tālruni (20361862), jautāju, kāpēc no galapunkta nelaiž 15. autobusus reisā. Info darbiniece man atbild, ka pēc viņas datiem galapunktā autobusu nav.
Jautāju, vai pēc borta nr. nevar pateikt autobusa atrašanās vietu, iedodu borta nr. 78027.
Pēc GPS datiem izrādās, ka šis autobuss jau esot kaut kur pie Doles, brauc ar tikai 15 min kavējumu.

Ja būtu informācija, ka šie 2 autobusi atpakaļ nenāks, pasažieri sen jau būtu pārvietojušies uz nākamo pieturu "Pagrieziens uz Dārziņiem", kur kursē vairāk maršrutu.

BET
Kā raksta twitteris, es te varu nervozi pīpēt stūrītī:
"Rezumē - 53. autobuss no rīta neizbrauca no Zolitūdes 3 h, arī lielākā daļa 8. un 46. autobusa reisiem."


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]polija
2023-12-01 21:53 (saite)
Tāpēc es braucu ar velo. arī ziemā. arī, kad biju stāvoklī. arī, kad bērnu vecu velobeņķi uz bērnudārzu, arī, kad bērns 3 g vecumā brauca pats uz bērnudārzu un vēl jo vairāk tgd, kad dāzreiz nebaidos īsos gabaliņos palaist viņu vienu pašu arī ar velo šādā laikā.
Jo sabiedriskais transports ir vnk psc. Es jau palasīju, ka rakstīji Twitterī par šo.

Vnk tu nekad nevari zināt, kad viņš atbrauks, vai viņš atbrauks, cik pilns tas buss atbrauks, cik miljonus baciļu tu tai transportā vēl norausi, vai būs pārkurināts, vai izsaldēts, utt..
Es ļoti gribētu normāli samaksāt (kaut vai augstāku!) maksu par sabiedrisko transportu un neuztraukties par auto, stāvvietām, pārģērbšanos pēc velobraukšanas ziemā, bet tas tā nestrādā.
sabtranss ir bomžiem un nabagiem un tā tas arī tiek uztverts gan no valsts, gan pilsētas puses. Un, ja tu esi bomzis un nabgs, tu vari arī pamīcīties līdz ceļiem snieg'pieturā un 2h pagaidīt busu. Jo īstie cilvēki, kas taisa biznesu, brauc ar saviem auto. Un tāpēc viņiem vajag taisnākas un tīrākas ielas, garākus zaļā signālus, iespēju apstāties un stāvēt, kur nu ienāk prātā, utt..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2023-12-01 21:55 (saite)
Twitterī arī bija bildīte, kur no Šmerļa netiek laukā ntie busi/trolejbusi. Stundu nekas neit uz ziepniekkalnu, utt.. Vairāk garāku maršrutu, lai lielāka iespēja kaut kur ietrēgt! Tas saucas.
Imho pareizais princips vispār būtu vairāk maršruti, kas kursē īsāku psomu, kaut vai 3x pārsēdies, bet tas notiek ātri un ērti,

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?