Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā ([info]savaadaisu) rakstīja,
@ 2018-02-26 08:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Latvijā viss ir kārtībā. 2 pēdējās lietas, kas reāli piebesījušas dēļ debīliķiem, kas pieņem un izstrādā likumus.
a) neapliekamā minimuma formāts, kā to piemēros. Reizi pusgadā VID dos darba devējam to ciparu, kādu par tevi piemērot to neapliekamo. BET pieņemu, ka lielākā daļa kas saņem uz papīra virs 1000 nākošgad būs valstij parādā par šī gada pirmo pusgadu, jo neapliekamo droši vien ņems pēc pagājušā gada rādītājiem, kā dēļ var sanākt ka nodokļus rēķinās nekorekti. Jebkurā gadījumā pilnīgi debīla sistēma. Ja reiz vajadzēja to diferencēto, tad mierīgi tāpat varēja to rēķināt no esošās algas nevis kaut kāda mistiska pusgada vidējā rādītāja. JO neapliekamo tāpat piemēro tikai tai algai, pie tā darba devēja, kuram ir reģistrēta nodokļu grāmatiņa, pārējām algām tāpat nodokli liek no pirmā EUR. Iespējams kaut kur visā šajā kļūdos, bet ir vērts paskatīties kas kuram darās šajā jomā, lai nākamgad nav riebīgs pārsteigums - Al Capone ar tika paņemts pie pakaļas par nodokļu nemaksāšanu.
b) piemaksa par bērniem ar atklāto žestu - atbalstam daudzbērnu ģimenes. Pieņemu, ka daļa vecāku nemaz nav pamanījuši, ka var sanākt, ka nemaz nesaņems cerēto jo, piemēram, mamma saņem ģimenes pabalstu par 2 bērniem, bet tētis par 1 (trešo bērnu). šādā situācijā piemaksas būs kā par vienu un kā par 2 bērniem nevis kā par 3 bērniem, jo piemaksu rēķinās par bērnu skaitu par cik katrs sencītis saņem ģimenes pabalstu. Tad nu sanāks, ka cerētās piemaksas par 3 bērniem vietā saņemsi kā par 2 bērniem.

Ir nācies pabūt klāt sanāksmēs kur tiek apspriestas likuma normas un to ieviešana, par vienu ļoti specifisku gadījumu, un attiecīgi tapa skaidrs kādēļ šajā valstelē ir pilnīgā pakaļā ar lielāko daļu jomu - jo likumus izstrādā un rezultātā pieņem cilvēki, kas ir tālu atrauti no realitātes, vai arī tādi kas tos veido savtīgos nolūkos ne valsts labuma vārdā.

Piš to mazo cilvēku visos veidos. Lai te izdzīvotu, tev jābūt cilvēkam orķestrim - juristam, grāmatvedim, ārstam, skolotājam, šoferim utt


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lauwa
2018-02-26 09:44 (saite)
Par tām piemaksām par bērniem - kā tu iesaki to vispār savādāk realizēt? tam, kam iet bērnapabalsts manuprāt ir vienīgais reālais variants, zinot cik mūsdienās ir normālu ģimeņu. Pārsvarā ir tās, kam bērni no dažādiem partneriem kurš pie mātes, kurš pie tēva, tam nevar izsekot. Tad nu pieņemam ka ģimenes pabalstu saņem tas, pie kā tas bērns ir, visvienkāršākais un vislētāk administrējamais variants.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]savaadaisu
2018-02-26 10:50 (saite)
Lai nu tā būtu, bet kāpēc par to nav normālas infas? Es par to besos, ka cilvēki nav normāli informēti par to kā tā piemaksa tiks rēķināta. JO mums arī ir tā, ka par 2 saņemu es, bet par vienu sieva, tad nu attiecīgi rezultātā es saņemtu 10 EUR, lai gan pēc fakta pienāktos visi 60. NAV NORMĀLAS INFORMĀCIJAS. Pat tajā bukletiņā no 3+ man kā nejuristam tas paslīdēja garām, dīvaini tikai likās kā tas uzrakstīts. Pēcāk tikai atkārtoti pārlasot un meklējot informāciju par to kas un kā tikai nonācām pie secinājuma, ka lai dabūtu to kas pienākas ir jāpārraksta ģim pabalsts par visiem bērniem uz vienu no mums.
Kā vienmēr latvānijā - nav normālas informācijas, vai arī tā pasniegta totāli debīlā veidā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lauwa
2018-02-26 11:51 (saite)
Nu VSAA lapā ( kur ir visa info par visiem pabalstiem) par šo piemaksu tas ir pat boldētiem burtiem izcelts. Skaidri un gaiši.
Jebkurā gadījumā tā ir piemaksa pie pabalsta, tikai normāl, ka viņa kaut kā ar tā pabalsta izmaksu arī ir sasaistīta. Tas nav nekāds atsevišķs pabalsts.
Sūdīgi tām ģimenēm, kam pāris tēva bērni, pāris mātes bērni. Kopā 4, bet abiem pa 2. Un uz viena nemaz nevar sarakstīt. Ja visiem bērniem vismaz 1 vecāks kopīgs - nekādu problēmu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]savaadaisu
2018-02-26 10:52 (saite)
PS: un šādā situācijā tieši cietīs mazāk nodrošinātie.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?