Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā ([info]savaadaisu) rakstīja,
@ 2018-02-26 08:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Latvijā viss ir kārtībā. 2 pēdējās lietas, kas reāli piebesījušas dēļ debīliķiem, kas pieņem un izstrādā likumus.
a) neapliekamā minimuma formāts, kā to piemēros. Reizi pusgadā VID dos darba devējam to ciparu, kādu par tevi piemērot to neapliekamo. BET pieņemu, ka lielākā daļa kas saņem uz papīra virs 1000 nākošgad būs valstij parādā par šī gada pirmo pusgadu, jo neapliekamo droši vien ņems pēc pagājušā gada rādītājiem, kā dēļ var sanākt ka nodokļus rēķinās nekorekti. Jebkurā gadījumā pilnīgi debīla sistēma. Ja reiz vajadzēja to diferencēto, tad mierīgi tāpat varēja to rēķināt no esošās algas nevis kaut kāda mistiska pusgada vidējā rādītāja. JO neapliekamo tāpat piemēro tikai tai algai, pie tā darba devēja, kuram ir reģistrēta nodokļu grāmatiņa, pārējām algām tāpat nodokli liek no pirmā EUR. Iespējams kaut kur visā šajā kļūdos, bet ir vērts paskatīties kas kuram darās šajā jomā, lai nākamgad nav riebīgs pārsteigums - Al Capone ar tika paņemts pie pakaļas par nodokļu nemaksāšanu.
b) piemaksa par bērniem ar atklāto žestu - atbalstam daudzbērnu ģimenes. Pieņemu, ka daļa vecāku nemaz nav pamanījuši, ka var sanākt, ka nemaz nesaņems cerēto jo, piemēram, mamma saņem ģimenes pabalstu par 2 bērniem, bet tētis par 1 (trešo bērnu). šādā situācijā piemaksas būs kā par vienu un kā par 2 bērniem nevis kā par 3 bērniem, jo piemaksu rēķinās par bērnu skaitu par cik katrs sencītis saņem ģimenes pabalstu. Tad nu sanāks, ka cerētās piemaksas par 3 bērniem vietā saņemsi kā par 2 bērniem.

Ir nācies pabūt klāt sanāksmēs kur tiek apspriestas likuma normas un to ieviešana, par vienu ļoti specifisku gadījumu, un attiecīgi tapa skaidrs kādēļ šajā valstelē ir pilnīgā pakaļā ar lielāko daļu jomu - jo likumus izstrādā un rezultātā pieņem cilvēki, kas ir tālu atrauti no realitātes, vai arī tādi kas tos veido savtīgos nolūkos ne valsts labuma vārdā.

Piš to mazo cilvēku visos veidos. Lai te izdzīvotu, tev jābūt cilvēkam orķestrim - juristam, grāmatvedim, ārstam, skolotājam, šoferim utt


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?