Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā ([info]savaadaisu) rakstīja,
@ 2008-04-25 10:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vot aizdomājos.
Visam cenas aug ka nosprāgt var no priekiem pēc kārtējā veikala apmeklējuma. Tāpēc mums ir vistas. Nekādu kopšanu tās neprasa, tik vien kā uz gadu 3 maisus pa 6 Ls katru graudus vajag un 6 maišeļus pa 3 Ls kombikormu. Kopējie gada izdevumi ir 36Ls. Pretī mēs saņemam vidēji 6 olas dienā. Atdeve tātad ir 6 (olas) * 365 (dienas) * 0,07 (lati gabalā) = 153 Lati gadā. Nu riktīgi izdevīgi. I pašiem pietiek i vēl radus apgādājam. Kad šovasar vēl tiksim pie broileriem, vispār būs pa pirmo. Nu OK mēs to varam atļauties, jo ir kur turēt tos putnus.
Apsvērām reiz domu par vienu piena lopu. Atmetot visus personīgos par un pret, mēs to varētu mierīgi atļauties, jo kur to lopu turēt uztaisītu, un rijamais arī mums pašiem aug. Tikai - a kur tādus kvantumus pienu likt??? Pieņemsim, ka tā gove ražotu absolūto minimumu 10 litri piena dienā. Nu Ok no tā sanāk kaut cik krējums, rūgušpiens pēc tam, un biezpiens un vēl sieru nosacīto varētu iesiet. Un tāpat tie ir tādi ārprātīgie kvantumi 4 cilvēkiem, ka nav reāli pašiem izlietot. Un piens nav olas, ko var turēt pat mēnesi. Lūk arī manējais galvenais iemesls kāpēc nav tā gove mums. Lai gan reāli tāds viens piena lops atkal riktīgo atspaidu finansēs iedotu.

Atgriežoties pie tām vistām. 153-36=117Ls tik ietaupās naudas, ja to kvantumu ar olām nāktos pirkt veikalā. Iedomājieties cik aliņi par to naudu sanāk!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]laukuroze
2008-04-25 11:14 (saite)
a pienu.. ja ņemtos piemēram biezpienā sataisīt.. tad tu "kundes" rīgā atrastu.

es labprāt kādreiz i krējumu.. i biezpienu nopirktu.
pienu gan ne.
:)

(Atbildēt uz šo)


[info]antuanete
2008-04-25 11:16 (saite)
Jā, varētu tirgot pienu cibiņiem! :)
Ar govi gan ir cita bēda - vienmēr mājās kādam jābūt.
Varbūt mēģiniet kazu? Tā dod mazāk piena :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]savaadaisu
2008-04-25 11:21 (saite)
Vot par to kazu ar domājam. Gan citā aspektā - mums vajag zāles pļāvēju, kas ņem arī veco zāli un krūmus :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lauwa
2008-04-25 12:10 (saite)
ja ir doma taisiit i biezpienu i sieru i sviestu tad daudz ar vienu govi nebuutu, tur daudz piena aiziet. + veel sunji, kakji un kaads siveentelis :) ar goveem vieniig toch kaadam jaabuut maajaa, jo jaaslauc ta regulaar un + katru gadu jaapseeklo un jaadabuu pa teljam ( tad ar kaadu laiku bez piena)
a vistas toch ir kuul, mees ar shogad uz laukiem gaadaasim baru broilereenu klaat pie deejeejaam.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?