Oktobris 20., 2013


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:19
Vakar biju tik dusmīga, nu tik dusmīga. Jo man ir piegriezies dzīvot šajos laikos, kad cilvēka organisms ir tik sačakarēts, kad nekad īsti nav skaidrs vai pārtika, ko ēd ir īsta, vai tas ko liec mutē vispār tev kaut ko dod, vai tās ir tukšas kalorijas bez uzturvērtības, kuras piedevām vēl vairāk sabojās visu tavu iekšējo sistēmu.
Es nudien neesmu tas neveselīgākais indivīds - man garšo mani dārzeņi, man patīk gatavot visu no nulles, man nepatīk pārstrādāti, gatavie ēdieni, nepīpēju, reti dzeru, bet pilnīgi jūtu kā veselība paliek aizvien sliktāka un sliktāka. Tieši dēļ sačakarētā vēdera. Vakar vakarā man 5 minūšu laikā pilnīgi ne pa tēmu vēders uzpūtās kā milzīga bumba un sāpēja tik šausmīgi, ka es gribēju kliegt un nespēju pat pakustēties minūtes divdesmit. Un šitās epizodes ir tik bieži, ka man pat paliek bail ēst. Esmu sākusi pierakstīt ko es ēdu katru dienu, un, protams, viss kas lec acīs no vakardienas - apēdu vairākus krekerus, divas kviešu miltu vafeles un padaudz taukaina bekona (jā, tās ir manas sestdienas ar draudziņu - bekons un vafeles). Es esmu 90% pārliecināta, ka tie ir milti, tauki un cukurs. Guļot gultā un vaidot, izlēmu, ka veikšu pilnīgu kviešu izstrādājumu elimināciju no sava uztura uz pāris nedēļām un paskatīšos kas notiks. Es negribu dzīvot šo bezglutēna dzīvesveidu - man gribās raudāt domājot, ka es nevarētu ēst svaigus kruasānus, vafeles ar šokolādi sestdienu rītos, ceptas maizītes ar sieru, bet es esmu nogurusi visu laiku izskatīties tā it kā man laiks dzemdēt, justies neērti, cīnīties ar sliktu ādu utt.
Nu nav, nav tā jājūtās manā vecumā. Ne, ko tur, nevienam, nevienā vecumā tā nav jājūtās.
Mūzika: peter gabriel - whole thing
Tags:

(13 piebilda | piebilst)

Comments:


[User Picture]
From:[info]bikini_kill
Date:20. Oktobris 2013 - 13:41
(Link)
Pamēģini no tā uz laiku atteikties, es tev garantēju, ka pēc kāda laika sāksi justies labāk. Tiesa, ir vajadzīgs laiks, lai organisms pie tā pierastu. Es nesen norāvos un ēdu neveselīgas lietas un manam ķermenim tas galīgi nepatika, tāpēc atkal cenšos ēst veselīgi, jo tam ir nozīme. Visgrūtākais ir tad, kad tu ej kkur ēst. Ir jāmācās teikt "nē" sev un citiem, kad viņi tev kaut ko piedāvā. Un neklausies visās tajās runās aļa "ak, tas taču nav nekas drausmīgs, vienu gabaliņu jau var". Parasti no šī viena gabaliņa arī rodas problēmas. Par kruasāniem un vafelēm neuztraucies, var mierīgi pagatavot bezglutēna variantu un būs ļoti garšīgi. Es mājās cepu vegānu brauniju un draudziņam ļoti garšo.
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:20. Oktobris 2013 - 13:52
(Link)
Jā, zinu, ka visgrūtākais būs tieši ar iešanu kaut kur. Kad es esmu pati savā nodabā, man ļoti labi izdodas būt veselīgai.
Tagad, kad sāku pierakstīt visu ko ēdu, iekrāsoju visas, manuprāt, sliktās lietas sarkanas, un sāku redzēt, ka jo vairāk sarkanā, jo sliktāk esmu jutusies.
Es vienkārši nesaprotu kā es varēju tik ilgus gadus justies pavisam labi, bet pēdejais gads ir vienkārši čau. Bet es pieļauju, ka tas ir rezultāts no ilgiem gadiem nepārdomātas ēšanas, kas lēnām visu čakarēja + pārvākšanās uz UK.
[User Picture]
From:[info]bikini_kill
Date:20. Oktobris 2013 - 22:15
(Link)
es sev uzdodu tieši to pašu jautājumu. pirms pārvācos dzīvot uz īriju, mani ēšanas paradumi bija tālu no veselīgiem, taču tieši uz zaļās salas sākās visas problēmas.
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:20. Oktobris 2013 - 15:00
(Link)
moš tieši glutēns pie vainas? var jau vafeles arī no kaut kādiem griķu miltiem uztapināt, methinks
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:20. Oktobris 2013 - 16:40
(Link)
Jā, zinu, esmu eksperimentējusi ar bezglutēna receptēm. Viss jau ir iespējams, tikai jāmācās un jāpierod dzivot savādāk. Viegāk taču ir ieiet veikalā un nopirkt gatavas vafeles haha.
[User Picture]
From:[info]walkire
Date:20. Oktobris 2013 - 15:29
(Link)
Bet ja nav glutēna nepanesamības diagnozes, nav obligāti jāatsakās no maizes un maizes izstrādājumiem. Kas pats svarīgākais šajā visā - var būt, ka pie vainas ir nevis uzturs, bet emocionālais fons. Jo vēders ir pirmais, kas reāģē uz stresiem, depresijām utt. Psihosomātika.
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:20. Oktobris 2013 - 16:42
(Link)
Zinu, bet man nav šobrīd līdzekļu lai ietu visādus intolerances testus (tā, ka tiešām, tiešām nav naudas), tāpēc varu nodarboties tikai ar dedukcijas metodi :)

Un ar stresu, mēs jau zinam, ka man ir nervu problēmas, bet šobrīd man nemaz nekāda cita stresa, izņemot par šo nav.

Un ja manas ēšanas problēmas rodas no manis, stresojot par manām ēšanas probēmām, tad tas skan kā apburtais loks, nē?
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:20. Oktobris 2013 - 16:27
(Link)
Reizēm vainīgs ir cukurs.
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:20. Oktobris 2013 - 16:42
(Link)
Ja kviešu izslēgšana uz pāris nedēļām nemainīs pašsajūtu, mēģināšu cukuru.
[User Picture]
From:[info]colder_
Date:20. Oktobris 2013 - 20:57
(Link)
pati pirms gada vai diviem teici,ka tev uk arste teica,ka austrumeiropieshiem veders chakarejas no britu maizes produktiem. aizmirsi? brauc prom! parcelies! kopsh es tur neesmu, ir labaak.
[User Picture]
From:[info]far_away
Date:21. Oktobris 2013 - 13:00
(Link)
Atsakies no kafijas, stipras tējas (lieto tikai zāļu, un viegli aplietu), šokolādes, citrusaugļiem, tomātiem, trekniem produktiem un visādām bulciņām, kūciņām, kruasāniem, un ja mēneša laikā paliks labāk, tad diagnoze tagad tik ļoti populārā "acid refulx/gerd". Tas nekas, ka simptomi visi neatbilst (man arī neatbilda), ārsts teica, ka kombinācijā ar stresu (tai skaitā stresu par ēšanu), tā esot tipiskākā diagnoze, ko viņš uzstāda jauniem cilvēkiem. Bet labā ziņa - ēdot pareizi, viss ir ļoti ok.
[User Picture]
From:[info]viux
Date:22. Oktobris 2013 - 09:10
(Link)
tieši kaut kādā pēdējā Ievā bija raksts par šito. drīzāk tā ir piena cukura nepanesamība, ne glutēna vaina. kā pirmais variants tika minēts tieši laktozes nepanesamība, pēc tam augļu fruktoze, pēc tam - neatceros. nu, ja baigi interesē, tad vari laikam nopirkt šiten - http://www.manizurnali.lv/product/398286/

[User Picture]
From:[info]viux
Date:22. Oktobris 2013 - 09:12
(Link)
40/41 lpp
master of procrastination -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
my tags
architizer
pēdējie klabojumi

> Go to Top
Sviesta Ciba