24 July 2017 @ 09:53 am
krusta karš  
mani ļoti apbēdināja šis raksts, kas kārtējo reizi piemet pagali vecajam, labajam "VISI VEGĀNI IR TRAKI EKSTRĒMISTI" ugunskuram. es nesaprotu, kāds labums nākt klajā ar apgalvojumiem, ka kāds, lūk, panāks lopkopības aizliegšanu (jautājums, protams, arī, vai to tā formulēja organizācijas pārstāvis, vai žurnālists). man šķiet, ka ir taču diezgan skaidrs no dažādiem vēstures gadījumiem, ka ne jau aizliegumi maina cilvēku uzvedību, citādi, piemēram, sausais likums būtu panācis atturībnieku sabiedrību, un es kaut kā neatceros, ka tas būtu noticis. turklāt tad runa bija par alkoholu, kas patiešām nevienam uzturā nav vajadzīgs, kamēr par dzīvnieku izcelsmes produktiem es noteikti nebūtu gatava tik kategoriski izteikties - es ļoti labi iztieku bez, bet nekur nav teikts, ka reāli kādai daļai cilvēku nevarētu būt pilnīgi pamatotas grūtības nodrošināt visu sev vajadzīgo, ēdot tikai augu valsts pārtiku.
 
 
( Post a new comment )
honeybee[info]honeybee on July 24th, 2017 - 11:46 am
khhhh, nu jā, žurnālistam līdz laboratorijā audzētai gaļai (ko viņš piemin kā risinājumu) nav darāpojis, attiecīgi aina izskatās psihopātiska.
(Reply) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on July 24th, 2017 - 01:19 pm
Es neizlasīju rakstu, bet gribu tikai piebalsot, ka es arī esmu sapratusi, ka par vegānu var kļūt, ja esi sapratis, ka tev ir labi iemesli (ētiski, ar veselību vai planētu saistīti), nevis tāpēc, ka kāds kaunina vai aizliedz.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on July 24th, 2017 - 03:04 pm
jā, tieši tā, tā kaunināšana/demonstratīvais ētiskais pārākums no PETA un citu organizāciju utml puses bija nozīmīgi faktori, kas mani kavēja izvēlēties ēst pārtiku bez dzīvnieku izcelsmes produktiem (neskaitot medu, man šķiet, es vienmēr ēdīšu medu, lai gan, reāli, es pat neatceros pēdējo reizi, kad ēdu medu :D)
(Reply) (Parent) (Link)
Viņa Gaišība: aaaaaaaaa[info]kautskis on July 24th, 2017 - 02:59 pm
Viens organizācijas "Locīsim folijas cepurītes" aktīvists jau laikus brīdināja, ka pēc šitā te sekos viendzimuma laulības, pedofīlija, zoofīlija un nekrofīlija. Šodien ēd sojšļiku, rīt atbalsti viendzimuma laulības, tā sakot.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on July 24th, 2017 - 03:01 pm
goddamnit, esmu aizsteigusies notikumiem pa priekšu un ēdu sojšļiku un atbalstu viendzimuma laulības vienā un tai pašā dienā ): neko šai pasaulē vairs nevar kārtīgi izdarīt!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Viņa Gaišība: aaaaaaaaa[info]kautskis on July 24th, 2017 - 03:34 pm
Tad jau tu pa slippery slope esi novēlusies vismaz līdz pusei un jāgaida nākamie uzskaitītie pieturas punkti.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on July 24th, 2017 - 03:37 pm
laikam būs lāča kostīms jānoslēpj dziļāk skapī, kamēr neesmu aizripojusi līdz furiju staignājam, tur jau vairs tikai viens solis līdz zoofīlijas akacim
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Viņa Gaišība: aaaaaaaaa[info]kautskis on July 24th, 2017 - 03:47 pm
Vispār es ļoti augstu vērtēju labi uztaisītu sazvērestību teoriju (ķīmtrases ir paviršs sūds, ķirzakcilvēki ir pārāk vājprātīgi, savukārt, teiksim, Denveras lidosta kā iluminātu perēklis, tas jau ir pareizais mikslis starp ārprātīgi un interesanti), un man šķiet, ka vegānu sazvērestības virzienā vēl var rakt un rakt, un rakt.

Piemēram, es te pie Intenormāla bīdu teoriju, ka Big Soyšļik cenšas iznīcināt nācionālo lopkopību, lai aizstātu to ar centrālizēto un globālizēto vegānproduktu tirdzniecību. Un tādām centrāli ražotām sojas desām arī vieglāk piemalt tos hormonus, kas mudina nodarboties ar viendzimuma seksu. Man pie šitā ir drusciņ jāpiestrādā, bet es jūtu, ka drīz varēšu vērt vaļā savu jūtūbes kanālu un pelnīt lielo, lielo naudu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on July 24th, 2017 - 03:58 pm
izklausās brīnišķīgi! paklanos Jūsu Augstlabdzimtības priekšā un gaidu sava jaunā mīļākā youtube kanāla svinīgo atklāšanu.

(es tik te tā domāju, gan jau, ka olšūnu donēšanas ierobežojumi arī ir daļa no shēmas. vai nevarētu būt tā, ka virsmērķis ir dzimstības samazināšanās, veicinot viendzimuma seksu, tādējādi taupot uz bērnu pabalstiem un pakāpeniski aizstājot latvju tautu ar kaut kur pagrīdes laboratorijās jau ražot sāktiem pusbioloģiskiem androīdiem, kuru sintētiskajās smadzenēs sapildīts tildes izstrādāts mākslīgais intelekts? tehnoloģijas mūs visus vedīs iznīcībā, un big pharma kopā ar big soyshlyik palīdzēs viņām to izdarīt. stīvs džobss nav miris, viņš pokaiņu mežā zem akmens kopā ar manu bēdu paslēptā laboratorijā pakāpeniski organizē savu pasaules pārņemšanas armiju - tas pat nebūtu nekāds pārsteigums, galu galā, mums bija strēlnieki, kur teikts, ka viņi nebija tik izcili tieši tādēļ, ka bija šī paša plāna 1st gen ierīces?)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Viņa Gaišība: kokainum[info]kautskis on July 24th, 2017 - 04:17 pm
Tas jau vispār skaidrs, ka Slepenā Vispasaules Valdība jau sen cenšas iznīdēt cilvēkus un samazināt cilvēku skaitu uz zemeslodes. Viņiem gan diezgan spektakulāri neizdodas, bet tas viņiem netraucē censties.

Vispār šīs teorijas (kā jebkuŗas labas sazvērestību teorijas) spēks ir tas, ka viņu viegli var uztaisīt ar visādām garšiņām. Var piešaut klāt rasismu – vai tad tā ir nejaušība, ka dzīvnieku aizstāvji baltajiem cenšas iznīdēt lopkopību, bet pret nebalto islāmistu ordām, kas dzīvniekiem griež rīkles, nekā neiebilst?! Nē, te ir skaidri redzams, kā vegāni cenšas iznīdēt balto rasi, lai atbrīvotu dzīves telpu melnajiem.

Vai tehnofobiju, jēziņ, kādas tur ir iespējas izvērsties! Soylent Green šepat ir rokas stiepiena attālumā, lai gan mans favorīts neapšaubāmi ir Quorn. Ļoti uzrunā tā doma par mikoproteīna audzēšanu mucās, pavisam nopietni, un esmu ļoti sarūgtināts, ka man no viņa drusciņ pumpas metas.

Tāpat vegānu sazvērestības teoriju pilnīgi noteikti var salikt kopā ar tradīcionālajām vērtībām. Vegāni grib iznīdēt latvju tautas saknes un izspert sirmmāmuļai no rokām slauceni ar nupat slauktu pienu; vegāni grib saķērnāt Kārļa Ulmaņa atmiņu, aizliedzot bekonu un sviestu (man ir droša informācija, ka daži no tiem, kas praida laikā pie Ulmaņa pieminekļa lika skapi, ir vegāni); vegāni grib izņemt no bibliotēkām un sadedzināt Straumēnus, Balto grāmatu un Dievs, Daba, Darbs, jo tur visur minēta lopkopība. Dievs, Daba, Darbs, Karl!!!

Pilnīgi noteikti var piešaut klāt kristīgas noskaņas. Dievs mūs iecēlis par kungiem pār visu radību, vegāni cenšas mūs padarīt par zvēriem un noliedz Radītāju.

Bet, kas pats labākais, šī sazvērestību teorija ne tikai ļauj, bet arī mudina tev darīt to, kas patīk, un māca, ka tādā veidā tu pretojies Ļaunumam. Ja šitas aizies, tad es sākšu bīdīt arī teorijas par to, kāpēc aptaukošanās vīriešiem ir laba (ar sievietēm jāuzmanās, ja es to sludināšu, varbūt mani noturēs par fat acceptance movement, kas savukārt ir daļa no vispasaules sazvērestības) un kāpēc sports ir kaitīgs.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on July 24th, 2017 - 04:23 pm
we are not worthy
(Reply) (Parent) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 24th, 2017 - 03:11 pm
Man noteikti alkohola pietrūktu vairāk nekā dzīvnieku izcelsmes produktu.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on July 24th, 2017 - 03:17 pm
hehe, arī fakts. bet ir diezgan garantēts, ka no alkohola deficīta Tev nerastos veselības problēmas (ja nu vienīgi garīgās veselības :D).
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 24th, 2017 - 04:18 pm
Vispār (bez jokiem), es domāju, ka, ja nedzertu alkoholu, es droši vien posmiem atgrieztos pie medikamntiem.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on July 24th, 2017 - 04:27 pm
nu, jā, vispār jau alkohols tiešām ir sava veida medikaments, par to taču ir pat pētījumi (kā alkohols un visādas substances bieži ir cilvēku mēģinājumi pašārstēt savu garīgo veselību), vienkārši to varbūt tādā veidā īsti neatzīst dažādi "veselīga dzīvesveida" veicinātāji.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 24th, 2017 - 05:50 pm
Neatzīst tāpec, ka ir liels risks iedzīvoties atkarībā. (un es šādu risku arī apzinos). Bet arī zāles izraisa atkarību. Un es esmu sapratusi, ka alkohols (kamēr es spēju arī nedzert) ilgterminā manu dzīves kvalitāti bojā mazāk nekā medikamenti.
(Reply) (Parent) (Link)