24 July 2017 @ 09:53 am
krusta karš  
mani ļoti apbēdināja šis raksts, kas kārtējo reizi piemet pagali vecajam, labajam "VISI VEGĀNI IR TRAKI EKSTRĒMISTI" ugunskuram. es nesaprotu, kāds labums nākt klajā ar apgalvojumiem, ka kāds, lūk, panāks lopkopības aizliegšanu (jautājums, protams, arī, vai to tā formulēja organizācijas pārstāvis, vai žurnālists). man šķiet, ka ir taču diezgan skaidrs no dažādiem vēstures gadījumiem, ka ne jau aizliegumi maina cilvēku uzvedību, citādi, piemēram, sausais likums būtu panācis atturībnieku sabiedrību, un es kaut kā neatceros, ka tas būtu noticis. turklāt tad runa bija par alkoholu, kas patiešām nevienam uzturā nav vajadzīgs, kamēr par dzīvnieku izcelsmes produktiem es noteikti nebūtu gatava tik kategoriski izteikties - es ļoti labi iztieku bez, bet nekur nav teikts, ka reāli kādai daļai cilvēku nevarētu būt pilnīgi pamatotas grūtības nodrošināt visu sev vajadzīgo, ēdot tikai augu valsts pārtiku.
 
 
( Post a new comment )
pelnufeja[info]pelnufeja on July 24th, 2017 - 03:11 pm
Man noteikti alkohola pietrūktu vairāk nekā dzīvnieku izcelsmes produktu.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on July 24th, 2017 - 03:17 pm
hehe, arī fakts. bet ir diezgan garantēts, ka no alkohola deficīta Tev nerastos veselības problēmas (ja nu vienīgi garīgās veselības :D).
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 24th, 2017 - 04:18 pm
Vispār (bez jokiem), es domāju, ka, ja nedzertu alkoholu, es droši vien posmiem atgrieztos pie medikamntiem.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on July 24th, 2017 - 04:27 pm
nu, jā, vispār jau alkohols tiešām ir sava veida medikaments, par to taču ir pat pētījumi (kā alkohols un visādas substances bieži ir cilvēku mēģinājumi pašārstēt savu garīgo veselību), vienkārši to varbūt tādā veidā īsti neatzīst dažādi "veselīga dzīvesveida" veicinātāji.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 24th, 2017 - 05:50 pm
Neatzīst tāpec, ka ir liels risks iedzīvoties atkarībā. (un es šādu risku arī apzinos). Bet arī zāles izraisa atkarību. Un es esmu sapratusi, ka alkohols (kamēr es spēju arī nedzert) ilgterminā manu dzīves kvalitāti bojā mazāk nekā medikamenti.
(Reply) (Parent) (Link)