-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2014-12-01 10:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nedēļas plāni, jē
nu tā. pa nakti a. sākās diezgan pamatīgs klepus. + no rīta sūdzējās par sāpēm kaklā. šodien nosūtīju uz dārziņu, jo jāizdara kaudze ar darbiem. jāieskanē čeki, jāuzvāra vēl viena porcija ar piparūku mīklu, jāpagatavo krāsainā sāls mīkla un jāuzcep rotājumi.
pārējo nedēļu gan visticamāk sēdēšu mājās ar bērnu, lai jau ārstējas. tik jānopērk stodal vai kkas uz to pusi klepum.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kihelkonna
2014-12-01 12:49 (saite)
es noteikti nestos uz aptieku pēc tējaskoka. stodal ir tikai no augiem taisīts preparāts un tur nav tās vielas, kas iedarbojas uz klepus centru, tā ka to var dot.

nevar jau pēc cibas zināt, kāds tev ir tas klepus. es aptītu ap kaklu šalli. vesti. ja ieiet dziļumā, tad sildīšana. kā tur sauca, terpentīna ziede vakaros uz krūšukurvja un siltas drēbes un segas un zeķes virsū. siltas kāju vannas vakarā. to visu es lietoju kamēr vēl man nebija tējaskoka. vēl atkrēpojošs līdzeklis ir daudz skraidīt, lēkāt un vingrot, lai tos bronhus drebinātu un krēpām būtu vieglāk tikt ārā.

silts piens ar sviestu un sodu laikam bija kairinošajam. visus tos pirmās stadijas līdzekļus parasti liek vakaros - lai naktī var dabūt gulēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2014-12-01 13:32 (saite)
šobrīd es, šķiet, nevaru atļauties tējaskoka eļļu. bet pēc kāda laika noteikti nopirkšu :)
par stodalu es tieši to arī domāju, ka tā nav baigā ķīmija.
jā, es parasti ierīvēju pēdas/krūtis ar kampareļļu un tad lieku gulēt siltā guļammaisā. + jods uz pēdām reizumis + istabā ienesu katliņu ar verdošu kumelīšu/sodas uzlējumu.
pienu ar sviestu, medu un sodu dodu, bet to viņa diezko negrib dzert, loģiski :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kihelkonna
2014-12-01 13:37 (saite)
jā, labi ka atgādināji! es samērcēju dvieli kumelīšu tējā un tad lieku uz radiatora! pēc dažām stundām atjaunoju! palīdz!
un tad vispār jāpalielina dzeršanas daudzums. es atnesu no veikala kaut kādus tādus dzeramos, kādus bērni parasti nedabū (smalkās biezsulas vai granulēto poļu tēju). manējie ir mazdzērāji, bet šādā variantā iedzer diezgan daudz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?