-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2014-03-24 22:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
bet, kamēr mazā bija darbā dārziņā, mēs bijām Umurgā. šodien A. bija nosacīti brīva diena un kino vairs nerāda filmu, ko gribējām redzēt, tādeļ A. mudināja mūs kur braukt. esot lasījis internetā, ka Umurgā smuks skats no pilskalna. Umurga atrodas 10km aiz Limbažiem. izbraucam, tātad, cauri Limbažiem, tur stāv stopētājs. mēs līdz Umurgai, sakām. viņš tur arī braucot. tā jau viss labi, tikai nekādu pilskalnu viņš tur nezināja, tas nekas, ka vietējais. atradām Umurgā divus dīķezerus, glītu baznīceli, lepnu, modīgu pagasta māju un lepnu, ap 70 gadus vecu kultūras namu. bērnudārzu arī atradām, skolu gan nē. tad braucām atpakaļ uz Limbažiem. tur bez maksas tikām apskatīt veco ugunsdzēsības torni un mazmuzejiņu, darbiniece teica, ka mantas sakrāmētas, tādēļ naudu neprasīšot. mantas gan tur bija tikai vienā malā un izstādīte jauka, pilnībā restaurēta puse no ugunsdzēsēju mašīnas. tajā var iekāpt, ieslēgt bākugunis un citādi iejusties pusugunsdzēsēja lomā. tornī notiekot arī kāzas. un tad viņa mums jautā, vai jūs ziniet, kādēļ cēla šos torņus? lai labāk varētu redzēt, mēs sakām, kur tad īsti deg. lai izziņotu apkārtnei par briesmām. jā viņa saka, taču ir vēl kāds iemesls. pēc uguns dzēšanas darbiem viņi esot karinājuši tornī šļaukas, lai tās varētu kārtīgi izžūt un būtu derīgas nākamajā vajadzības reizē.
Limbaži vispār ir kā maza Kuldīga. Vismaz man.
savukārt rīt es izgulēšos, un cerams pagūšu izdarīt ieplānoto.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ninona
2014-03-25 07:29 (saite)
Umurgā līdz skolai labs gabals cauri ciemam (mājas jau beidzas) pa galveno ielu. Skola vispār interesanta no arhitektoniskā skata - vidū tāda kā aktu zāle (vaļēja) no kuras visapkārt durvis uz kabinetiem, otrajā stāvā atbilstoši gaiteņa vietā ir balkons visapkārt zālei.

Limbaži ir mana dzimtā pilsēta. Umurga ir manas pusaudzības vasaras ;)
Umurgas pagastmājā krutas tualetes - ar pilnībā caurspīdīgiem stiklotiem logiem līdz grīdai. Un ielas pusē.

Limbaži ir ļoti zaļa un mierīga pilsēta. Aviofoto viss vienos kokos, vairāki parki, skvēriņi.

Nākamreiz brauciet, kad pilsētā kaut kas notiek. Ļoti forši ir Limbažu filcā. Parasti muzeju naktī tur ir daudz aktivitātes. Ir ko redzēt un darīt. Kad mani vecāki būs tikuši galā ar pašreizējo remontu, moš varu uzaicināt ciemos, istabas pietiek un ir pirts.
Vasarā (patiesībā arī ne-vasarā) ir forši pie ezera - labiekārtota pludmale ar nodalījumu galīgiem sīčiem, dabas taka, putnu vērošanas tornis (izdemolēts).

Īsumā - redzējāt daudz, bet ir vēl arī daudz vairāk redzamā un izbaudāmā!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-03-25 21:43 (saite)
vai, biju galīgi aizmirsusi, ka Tu esi no Limbažiem :)
nu, kad saremontē, ja gribās, tad varat mūs uzaicināt, jā jā :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]elina
2014-03-25 08:33 (saite)
o, kāda jauka ekskursija!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-03-25 21:43 (saite)
jā, pašiem patika :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?