-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2015-11-26 16:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
a. pēdējā laikā aizrāvusies ar zupas vārīšanu. droši vien pateicoties dziesmai, kas veltīta attiecīgajam tematam. dažas reizes nedēļā lūdz ieliet katlā ūdeni, met tajā ko nu atrod, maisa, lej pa šķīvīšiem un sauc pie galda.
tad nu šodien vārīsim zupu pa īstam, nomizošu un sagriezīšu sastāvdaļas, lai atnākot varam likt katlā, kas stāv uz uguns un pēc tam ēst pa īstam.

dziesma, tātad: https://www.youtube.com/watch?v=Eqtuhe9qRmc

nesen viņa arī dziedāja "cāļus skaita rudenī". izskatās, ka būs atsitusies vecākos, muzikālā dzirde tikai daļēja (dzied pašķībi), bet ir patika pret mūziku/nosliece uz to.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]echoes
2015-11-26 16:58 (saite)
Galvenais to neteikt viņai :)
Manai mātei un viņas māsai trauma uz mūžu - reiz viņas dziedājušas, un viņu māte teikusi tēvam "mjā, nav mūsu meitām tās balsis labas dieviņš devis" - - viņas tagad vispār nedzied un māte baidījusies mums šūpuļdziesmas dziedāt, lai nesabojātu mums dzirdi :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-11-26 17:00 (saite)
nabaga mamma. es bērnībā ļoti gribēju apmeklēt mūzikas skolu, bet mamma man neļāva, teica, ka man nav gana laba muzikālā dzirde. viņai bija taisnība un vēlāk es biju viņai par šo aizliegumu pateicīga, bet tajā laikā sāpēja. skolas korī gan dziedāju, gan sākumskolā, gan pamatskolā. un ļoti patīk dziedāt, par spīti tam, ka sanāk... sliktāk kā viduvēji.

bet nu jā, ar kritikas izteikšanu bērniem vispār ļoti jāuzmanās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ninona
2015-11-26 17:48 (saite)
Pirmsskolas vecumā, šķiet, lielākā daļa dzied šķībi, vēlāk arī, bet ne jau dzirdes, bet gan treniņa trūkuma dēļ. Nenoraksti.

Mana M ne visai trāpa ar balsi pa notīm (šobrīd), bet tai pat laikā, mūziksskolā stājoties, novērtēja dzirdi, kā lielisku. Tāpat arī koncertā otra meitene, kurai raiti iet ar klavierēm (M un Šellijas krustmeita abas izrāvušās) - dziedāja "velc pelīte..." līdzi ļoti šķībi.

Tie vecāki, kuri šī dēļ "noraksta" bērnus... Lai to novērtēšanu tomēr dara tomēr speciālisti :) Atbalsti un trenē!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]wasted
2015-11-26 21:49 (saite)
Viedi vārdi! Muzikālā dzirde ir pilnīgi trenējama spēja. Jo vairāk dzied un jo vairāk aktīvi klausās mūziku, jo labāka viņa kļūst (un, protams, otrādi). Tas ir muzikālās vides un muzikālā treniņa jautājums, nevis iedzimta talanta jautājums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-11-26 22:01 (saite)
es kā dziedāju bērnībā šķībi, tā turpinu dziedāt šķībi šobaltdien. un es dziedu diezgan daudz ikdienā. kad neviens neklausās :> (nu labi, vēl Alisei)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2015-11-26 22:07 (saite)
hmm, interesanti, varbūt man tad tomēr nav nemaz tik slikta dzirde? :D
bet nu jā, es spēju padziedāt taisni, tikai ja sevi dzirdu. un arī tad ne vienmēr.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?