renesme ([info]renesme) rakstīja,
@ 2017-04-19 14:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
I
Vīrietim, ko mīlu, ir hroniska klīniskā depresija. Ar to, laikam, jāsāk. Mācos to, ka depresija nav izvēle vai lēmums. Tas ir bioloģisks process smadzenēs, kas notiek pats par sevi, savukārt mana attieksme ir mana izvēle. Tā vien liekas, ka sākt rakstīt ir vieglāk, nekā to norīt vai aizskalot.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]eos
2017-04-19 20:22 (saite)
Sievietei, kuru reiz mīlēju, aizvien ir klīniskā hroniskā depresija. Tas būtu vēl ok, bet viņa aizvien ir ierāvusies tik ļoti sevī, tik ļoti nelaiž nevienu klāt, tik augstprātīgi uzceļ mūrus pa sevi, ka visas tuvošanās beidzās ar, labākajā gadījumā ielaišanu pa pils vārtiem un viesistabas ierādīšanu, no kuras varēju sakliegties ar viņu cauri mūriem.

Depresija ir prāta izmaiņas, taču raksturs ir cita lieta. Ja cilvēks spēj būt ievainojams un vājš, atklāts Tavā klātbūtnē, tur noteikti ir nākotne.

Jo citādi sanāk "man ir hroniskā depresija, bet es Tev nestāstu, kā jūtos, un man vienalga, ka Tu pa gabalu redzi, ka man ir slikti". Tādā negāciju mākonī ir daudz grūtāk dzīvot, nekā ar cilvēku, kurš reizi divās nedēļas grib histēriski raudāt uz pleca bez iemesla.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]renesme
2017-04-19 23:19 (saite)
Viņš stāsta, kā jūtas, bet šķiet, ka jebkādi centieni palīdzēt ir bez kādiem rezultātiem, jo palīdzēt sev var vienīgi viņš pats. Vismaz nesen atsāka terapiju, tā kā, ir apziņa, ka ir slikti, un grib, lai ir labāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eos
2017-04-19 23:32 (saite)
Veiksmi viņam! Un man jau liekas, ka tas ir lieliski, ka ir terapija.

Manā gadījumā dāma tikai dzēra zāles, bet nekad nesadūšojās iet uz terapiju vai pat pie psihologa, jo teica, ka nevar atvērties un sākt stāstīt.

Bet ja nemēģina, nelauž sevi, nekas dzīvē nemainās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gaismas_
2017-04-19 22:39 (saite)
manējam arī bija. ir. varbūt nav. nvar vairs zināt.
beigsies ar to, ka ienīdīsi sevi, dēļ bezspēcības

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]renesme
2017-04-19 23:21 (saite)
Any tips? Šķiet, ka jau pamazām tuvojos tai fāzei.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?