ratatoska ([info]ratatoska) rakstīja,
@ 2020-02-20 11:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Padomju laikā, cik dzirdēts, sieviešu apavu ejošākie izmēri bija 36-37. Spriežot pēc apavu veikalu piedāvājuma, izskatās, ka tagad visātrāk izpērk 39.-40. Dažādu faktoru dēļ vidējais pieaugušo cilvēku garums pēdējo simt gadu laikā ir krietni palielinājies (Latvijā pat par 14 centimetriem - šai grafikā Latvija pārskatāmi ierindojas pirmajā vietā - http://www.ncdrisc.org/height-mean-ranking.html)

Tad kāpēc, kāpēc, kāpēc nemainās tipiskais segu un gultas veļas garums? Man kā vidusmēra sievietei standarta divus metrus garā sega ir ok, bet no visiem trim pārējiem ģimenes locekļiem, kuri ir ap 1,80 (un divi no tiem vēl turpina augt) regulāri jādzird sūdzības, ka segas ir par īsu. Sendienās vienu padomju laikā pirktu vācu guļammaisu pagarināju par 50 centimetriem, un vīrs tapa laimīgs ar normālu, garu segu, taču tai nācās pārvalkus šūt ar pašas strupajām rociņām no rožainiem Mežrozes satīniem un perkaliem. Nu šī frankensega ar visiem frankenpārvalkiem ir sadilusi līdz izmešanai, bet garas segas pārdošanā nav uzradušās (vai arī es ne tur skatos). Es uzskatu, ka laimīgas laulības noslēpums ir katram sava sega, tāpēc 240x260 cm gultu pārvalki nav laba opcija, bet tādu parasta platuma (~140 cm) garu segu nekur nav (nē, nu visādos sadzīves tehnikas internetveikalos ir arī 220 cm poliestera dobšķiedras segas par 200 eiro, bet tas neliekas saprātīgi). Kāpēc par šo cilvēki nepiketē, neapmētā segu ražotājus ar puvušām olām, nepūš līķu aprises ar metramēriem pie ikeu un jysku ieejām? Vai tiešām visi guļ embrija pozā vai vienkārši samierinās, ka kāju pirksti vienmēr salst? Nu, vai arī ir kaut kādi ideālie, ērtie, ne NBA algu līmeņa risinājumi, par kuriem man neviens neko nav teicis. 


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: Laimdotas lappusītes. Es daru tā.
[info]ratatoska
2020-02-20 13:03 (saite)
Forši, paldies.
Neciešu lielās segas, man vienmēr ir karsti, un man nepatīk, ja skaras klāt otrs cilvēks, kad esmu aizmigusi. :) Nemirstīgo problēmas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Laimdotas lappusītes. Es daru tā.
[info]ld
2020-02-20 13:09 (saite)
man arī nepatīk ja guļošam skaras klāt. 220x240 liels seksodroms atrisināja arī šo problēmu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?