ratatoska ([info]ratatoska) rakstīja,
@ 2019-07-25 13:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tā reāli guļamistabas remontam rit otrā diena, bet tur nav iespējams uzturēties, viss ir piesmidzināts ar ūdeni un drausmīgi niknu pretpelējuma līdzekli, un ir vismaz 45 grādi bez aizkariem. Pa logu nāk tikai saule, bet ne gaiss, un Artūrs jau vaid, ka dzīve ir sūds un pēc tam tu nomirsti. Ka citiem cilvēkiem esot dārgas mašīnas un atvaļinājumi.
Es pat nezinu, ko tur teikt. Skaidrs, ka pēc 10 dienām, kad atvaļinājums būs beidzies, remonts nebūs beidzies, bet tas mani uztrauc ļoti maz. Mani vairāk uztrauc tas, ka gribas par 50 procentiem nomainīt profilu un profesiju. Bet nu kā tad es tagad šitā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bumsiic
2019-07-25 15:23 (saite)
Vai es pareizi saprotu - Tu gribi kļūt par krāsotāju? Sienu krāsotāju?
Es pateicu cienītajam, ka nekāda remonta nebūs. Man pie sirds ir pieaudzis tas pelējumu sēņu herbārijs! Punkts!

(Atbildēt uz šo)


[info]barbala
2019-07-26 12:57 (saite)
ha! klausies, es Tevi sapnī redzēju. Shēma bija tāda, ka Tu biji uztaisījusi ļoti elegantu fotokolāžu/komiksu grāmatu latviski par cognitive bias - turklāt, ilustr;ējusi tos visus no sazemētās ikdienas, stāsts veidojās ļoti dabiski: bilde- "'gimene dīvānā", teksts- "Mēs ar A. pēc RV1Ģ absolvēšanas sapratām, ka neesam karjeristi un sliežu grauzēji (apakšā zvaigznīte, atsauce uz Ariley, D.) un tā nu pārcēlāmies tālāk uz laukiem, jo vēlējāmies radīt paši savu īstenību. (atkal kaut kāda atsaucve)
Tad cits kadrs, to neatceros, bet miegā smējos par šādu foto, mēģini iztēloties- ar lakotiem priedeskoka dēļiem apsista istaba, viss tāds latvisks- tv, zaļš, pavecs dīvāns, vāzēs madaras. Tu stāvi pie spoguļa un dommākonos- "visbiežāk mēs visgreizāk uztveram paši savu izskatu un svaru. To sauc par reality bias (zvaigznītes, atsauces), jo patiesībā es sveru 64 kg, bet turpinu par sevi domāt kā par cilvēku ar virssvaru. Citreiz, tiesa, ir otrādi." To sauc par body image issues un atkal jau atsauces un stāsts turpinās.


Pamodos, tiešām nosmējos, bet vispār, šis būtu labs produkts. List of bias pievienoju šeit, pārējo izdomā pati, šajā miljonu biznesā varu iet daļās.

http://2oqz471sa19h3vbwa53m33yj.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2017/09/cognitive-bias.jpg


(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ratatoska
2019-07-28 06:19 (saite)
OMG šis ir tik labs!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?