|
[Jun. 15th, 2011|11:40 pm] |
|
|
|
Comments: |
sapērcies mazos pārtikas maisiņus
ogas - rabarberus - burkānus - zaļos zirnīšus mazos maisiņos un ne visus uzreizi dažādos plauktos - a to atkusīs kas blakus bijis jau sasalis ;)
maisiņus taisīt ciet tā, lai gaiss nepiekļūst - tad nesasals vienā kancī
reizēm izlieku plēvi un ieberu saldētavā uz plēves plānā kārtā - tad atkal plēvi virsū un atkal plānā kārtā - kad viss sasalis, tad ņemu un pārberu maisiņos
ērman, tu esi zelts un fountain of knowledge :) es tā esmu dzirdējusi, ka gailenes varot saldēt tikai jau ceptas. please confirm.
manējā sēnes tikai ceptas - neatkarīgi no šķirnes
bet var arī nesaldēt - sacep taukos, tā lai tauki pāri klājas (un cepot ūdens izgaro-tad taukus vairāk klāt) un sapilda burciņās un vai nu pagrabā un tad ledskapī
mēs sēnes saldējam tikai vārāmās - izvāra, drusku pacepina, lai sausāks un tad maisiņos un saldētavā
ak, jā - burkānus vai nu grieztus vai rīvētus ;) a to sanāks fušieris ;)
priekskam burkànus saldèt?
ērti - ja nav pagraba, tad paša audzētos (ne pirktos) sarīvē un porcijās sasaldē - kad vajag, tad iemet visu sasalušo porcijas kluci zupā
kaut kā tā - pirkt un saldēt un sevi pērt, piekrītu ;)
| From: | oblica |
Date: | June 16th, 2011 - 04:29 pm |
---|
| | | (Link) |
|
O, jā! Rīvētus - ideāli zupai piebērt, ja aizmirsies nopirkt
nav obligāti jācep. var arī tikai pirms saldēšanas noplaucēt (2 min paturēt verdošā ūdenī). tad nepaliek rūgtas. vispār vēl šo to ir labi plaucēt pirms saldēšanas, jo daudzkam ir tendence palikt rūgtenam. burkāniņiem, piemēram. | |