zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Dec. 15th, 2005|10:12 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

lai tikai nestrādātu, esmu gatava pat receptes publicēt (pēc publikas a.k.a. [info]pzrk pieprasījuma). [info]gardumiem tā kā par prastu, tāpēc tikai manā žurcī.


tātad programmā: gurķu zupa, iemācījos no native kuldīdznieces, kura man arī gurķus piegādā.

vajag: skābētus (tieši un tikai skābētus) gurķus, kartupeļus, burkānus, drusk grūbas un praktiski jebkādas garšvielas, vienīgi sāli varbūt ne.

rīcības plāns: sākumkomplekts, ko likt vārīties, ir zupsize gabaliņos/kubiciņos sagriezti kartupeļi un saujiņa grūbu, tas viss vidējā ūdens daudzumā. pa tam laikam, kamēr šie tur vārās, sarīvējam burkānus un beram klāt. nākamos sarīvējam gurķus un liekam klāt tad, kad visas pārējās sastāvdaļas ir pavārījušās jau mīkstas. tad pieliekam kādu buljona kubiciņu un sākam garšot, vai neprasās vēl kādas garšvielas. parasti sāli nevajag, tās jau pietiek gurķos, vienīgi ja nu ir smeķis uz ļoti sāļu ēdienu. etiķi arī nevajag. toties visu veidu piparu maisījumus - droši. es personīgi šodien piebēru citronpiparus, kaut kādu maisījumu kas saucās apmēram 'rupji drupinātas garšvielas' un kaut kādu gaļas garšvielu drošvien arī, un sanāca tāds paass, bet labs. laurulapas par skādi nenāks. arī gurķu marinādi nē bet skābinādi var pieliet, būs tikai labāk.

vot i visa māksla. enjojējiet!

upd: ai, piemirsās puslīdz skaidri nodefinēt proporcijas. tātad grūbu vismazāk, kartupeļu drusku vairāk, vēl drusku vairāk burkānu, un visvairāk gurķu, lōģiski.
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]pzrk
Date:December 15th, 2005 - 10:38 pm
(Link)
mmm, you're my hero!
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:December 15th, 2005 - 11:12 pm
(Link)
mm, cik labi sajusties kā varonim ;)
[User Picture]
From:[info]nfoworm
Date:December 15th, 2005 - 10:38 pm
(Link)
Perfekti :) Buus man veelviena recepte ;)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:December 15th, 2005 - 10:43 pm
(Link)
kolekcijā pie pankūkām un omletes? ;)
[User Picture]
From:[info]nfoworm
Date:December 15th, 2005 - 10:57 pm
(Link)
Nee - pie plova un mana sauteejuma. Taas ir manis publiceetaas receptes cibaa, bet vispaar receptes ir stipri vairaak :)

Piemeeram, shodien bija soljanka manaa gaumee :) Recepti vareetu meegjinaat arii nopubliceet :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:December 15th, 2005 - 11:07 pm
(Link)
uz priekšu! es arī protu pagatavot vēl pāris garšīgus ēdienus, varu padalīties ;)
[User Picture]
From:[info]piene_ne
Date:December 16th, 2005 - 01:59 am
(Link)
paarmainjas peec kaads vareetu padaliities arii ar eedienu, nevis tikai ar recepti.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:December 16th, 2005 - 02:05 am
(Link)
hih, nu tad piekāp tik ciemā, līdz rītdienas vidum šī konkrētā zupa vēl turēsies :)
[User Picture]
From:[info]nfoworm
Date:December 16th, 2005 - 10:29 am
(Link)
HM.... OK - meegjinaashu shodien uzrakstiit :D
[User Picture]
From:[info]piene_ne
Date:December 16th, 2005 - 02:01 am
(Link)
a kas taas gruubas taadas ir un kur var dabuut un vai nevar to vietaa likt piemeeram makaronus?

:)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:December 16th, 2005 - 02:03 am
(Link)
grūbas ir putraimu apakšklase. ar makaroniem toč nebūs labi. var iztikt bez grūbām, pieliekot pavairāk kartupeļus.
[User Picture]
From:[info]nfoworm
Date:December 16th, 2005 - 10:29 am
(Link)
Bet tad jau buus pavisam cita garsha.... Gruubas piedod neatkaartojamu garshas bukjeti eedienam :D
[User Picture]
From:[info]daarta
Date:December 16th, 2005 - 09:00 pm
(Link)
jaa, shitaa ikuraati ir taa pati gardaa gurku zupa, tas nu tagad taa ka buutu skaidrs
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:December 17th, 2005 - 12:11 am
(Link)
pēc grūbām atšifrēji? :)

hackers counter system