ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2013-07-16 00:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par šādām tādām idejām
A kā jums šķiet, ja nesošajās, fasādes konstrukcijās kurās gribas izmantot koku, to aizstāt ar betonu? Tb stabus. Izmantot ļoti smalkas frakcijas betonu (par markām B vai C nepateikšu, tur lai inženieri ņemās, galnais, lai visas maisījuma sastāvdaļas ir ļoti mazā frakcijā), smalku un blīvu armatūru (tur atkal inženieri, lai būtu slaids stabs, tam ir vajadzīga kustom armatūra, to lai tie izdomā), savukārt veidņus likt no pārkaltētiem ozola dēļiem, kuriem strauji kaltējot ir atvērušās visas šķiedras. Veidni taisīt augstu kā stabu, un kad pēc betona saliešanas, tas būs iesūcies šķiedrās, veidņus noņemot betona stabam būs koka faktūra. Šitādu jau esmu redzējis, bet ne stabiem, horizontāliem lējumiem, ne vertikāliem.

Esmu izdzēris jau piecus alus. Koks man ir pārtapis betonā, saplāksnis par hdpe (augsta blīvuma poliuretāns), savukārt elektrības vadus esmu noslēpis nevis sienās vai sūda gofrā, bet gan izvilcis laukā kapara caurulēs.

Tagad domāju, ko vēl tādu a ļa sick šit pierakstīt.

btw. par hdpe. Super materiāls. Visi saka -dārgs dārgs. A ja padomājam, saplāksni pēc cnc gūsteknim ir jāslīpē ar roku visas maliņas, tad jāšpahtelē, tad atkal jāslīpē, tad jāgruntē un tad jākrāso. Ņemam tādu pašu, ķipo divreiz dārgāko hdpe loksni, uzliekam uz cnc, izgriežam un liekam objektā, nav ne gūstekņu , ne krāsošasnas, ne jebļas.

Vispār, šāds darbs man patiktu, jāiemācās vēl tikai arhikads un tad jau varēšu tēlot vizionāriņu :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]adinkra
2013-07-16 01:27 (saite)
Esmu redzējusi betona stabus ar koka faktūru. Diezgan dīvains efekts, ja vēl kvalitatīvi piestrādā ar krāsu, patērētājs parastais var i nepamanīt, ka pūces nav tādas kā izskatās.

(Atbildēt uz šo)


[info]black_data
2013-07-16 09:46 (saite)
Betons vairs nav modīgi, kā smārtfōns ar podziņām - http://youtu.be/Xi_PD5aZT7Q

Par materiāliem un vergiem runājot - vienreiz es apcerīgi vēroju viena lepna Rīgas centra nama rekonstrukciju. Ir sajūta, ja nebūtu mums tagad, piemēram, tērauda brušu, puse rekonstruēto Rīgas lepno namu vienkārši sabruktu. Agrāk kolizejus būvēja rēķinot spēkus, kas viens uz otru iedarbojas arkās. Tagad ar kuvaldu izpiš caurumu, ieriktē tērauda brusi, un visu aizpūš ar makrofleksu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?