Mon, Jan. 26th, 2015, 11:58 pm
iepūtiet

Rubrikā "kas ar mani noticis pirmo reizi" pastāstīšu, ka svētdien man pa Igaunijas ceļiem dzinās pakaļ ceļu policija.

Šitā vēl nebija bijis, Igaunijā noteikti tā bija pirmā reize, nekādi neatceros, kad un vai man policija būtu tā dzinusies pakaļ, kad vēl dzīvoju Latvijā.

Savā ziņā viņus saprotu — svētdienas pēcpusdienā braucām mājās no kora nometnes kaut kādos Ziemeļigaunijas laukos, numurzīmē nodevīgi skaidri redzams, ka neesmu vietējais (bet gan Tartu reģistrēts), pilna mašīna ar cilvēkiem un šis auto tā aizdomīgi lēni čunčina cauri viņējam miestam. (A ko man darīt, Waze skaidri brīdināja, ka tur ir policijas postenis.) Ilgi gan viņi domāja, kamēr izdomāja, ka mēs no tusiņa braucam (kā arī bija), bet tad nu metās mums pakaļ ar visām ugunīm, nodzina vēl malā kādu citu braucēju, kas šamos neinteresēja.

Paprasīja dokumentus un iepūst trubiņā, tomēr beigās novēlēja laimīgu ceļu un palaida brīvībā. Satraucoši gan.

Tas arī atgādināja, ka man šovasar būs jāiziet kāzuss un jāatrisina rēbuss ar termiņu notecējušās vadītāja apliecības maiņu, Latvijā nepienākas (vismaz ne legāli — kā citas valsts rezidentam).

Tue, Jan. 27th, 2015, 12:32 am
[info]pzrk

O, kruta, paldies par info! Man līdz šim neatbildēts bija jautājums, vai nevajadzēs gadījumā kārtot kaut kādu eksāmenu, pieņemot, ka ceļu satiksmes noteikumi tā teorētiski gan jau atšķiras kādos punktos, bet nu acīmredzot neko tādu nevajag darīt un turpināšu braukāt, vietējos noteikumus interpretējot pēc savas saprašanas.

Tue, Jan. 27th, 2015, 02:12 am
[info]le_minga

hmmm.. ar savām vācu tiesībām vizinos LV - un ne pirmo dienu... poliči parasti neko nesaka un problēmu it kā nav...
dies vai te tādi pat noteikumi, ka jāmaina - un ja jāmaina, tad Kam konkrēti? un vai jāmaina, vai var iegūt konkrētās zemes tiesības, paturot otras? neesmu gfatava atteikties no savām vācu, kas uz neierobežotu laiku, līdz mūža galam izsniegtas - uz B, BE, C1, C1E un m un l kategorijām izsniegtas... :/

Tue, Jan. 27th, 2015, 08:58 am
[info]markizs

obligāti jāmaina ja vecajām beidzas termiņš. ja tavas nebeidzamas tad domāju var pievērt acis uz visādiem sekundāriem noteikumiem, kas liek pēc pietiekoši ilgas uzturēšānās valstī iegūt vietējo dokumentu.

un kategorijas saglabājās tādas pašas, bet vecās tiesības ņem nost. Vismaz šeit, Igaunijā. Bet nu domāju ka EU šie noteikumi ir identiski

Tue, Jan. 27th, 2015, 11:48 pm
[info]le_minga

paldies par info

viens skaidrs jau tagad - manas lai maina vai atņem tikai tad, kad beigsies viņu termiņš ;)
No šitās ekstras netaisos atteikties :)
ja ļti nepieciešams būs un savādak nekā - nav problēmu ik pa laikam aizvizināties (kas tāpat ir diezgan regulāri) līdz vecākiem vai meitai (vai citiem radiem) un pārmaiņās pēc: pie viena no šiem pierakstīties uz laiku un skaitīties atkal dzīvojošai DE :D