Thu, Dec. 25th, 2014, 11:51 pm
Dark & Long *

Atbraucām apakaļ no Latvijas, tad nu uzreiz aizfīrēju meitu pie auklītes un pats tagad sildu mūsmājas: krāsns kuras, elektriskie sildītāji rūc, termofors/грелка teorētiski bija paredzēts manu kāju sildīšanai, bet praktiski to ir okupējis kaķis (lai jau tiek), pats toties sildos ar kolu, kas ir atšķaidīta ar rumu. Ja nu uz beigām burtiņi sāk jukt, sitiet pa pirkstiem, lai zinu, kad jāpārtrauc muļķības rakstīt un jājiet gulēt.

Jau otro ziemu dzīvojam šajā mājā un pa visiem maniem pieauguša cilvēka dzīves gadiem (lasīt: kopš aizvācos no mājām līdz ar 12. klases beigšanu/studiju uzsākšanu) reāli tā man ir pirmā pieredze ar malkas apkuri. Es jums teikšu, visus sveikšu, nav nekāda izprieca, bet nu tagad pie otrās ziemas man jau ir amats rokā un vairs nav tik traki. Arī elektrības rēķini pagaidām turas normas robežās (kautski, kā būtu pareizi — turas vai tuŗas?). Lielos vilcienos es vēl domāju, kā būt tālāk (vecums nāk, apnicis katru (otro) gadu pārvākties), it kā šis miteklis būtu pieejams pirkšanai, bet ir vairāki "bet" — ziemās ir makani auksts, te būtu viss jāsiltina un jāvelk kaut kāda apkures sistēma (īsti neder esošais iekārtojums ar ķieģeļu krāsni un inverter/siltumsūkni/kondicionieri viesistabā un pārējās istabās "buj duj" tipa nekas īpašs), virtuve būtu jāpārbūvē, lai likvidētu pelējumu (pieņemot, ka tas palīdzētu). Nu un vēl sadzīviskie iemesli — iespējams, jāpārvācas kaut tā iemesla dēļ, lai meitai tiktu labāka skola (jaunākie dati liecina, ka šai pilsētā tomēr strikti skatās dzīvesvietu, un netālu esošā skola esot viduvēja, es taču esmu buržujs, nevar laist meitu viduvējā iestādē), vispēdīgi, kas gan nav mazsvarīgi, jāievieš lēmumpieņemšanas procesā sieviete, kas potenciāli uzliktu visam veto. :) Bet nu tas tā, liriska atkāpe.

Vispār gribēju taisīt gada kopsavilkumu (FB piedāvātais "viss ir zaibis" manām vajadzībām neder), bet noklājās darba dators, kuru pa šiem 4 gadiem jau biju pamanījies apdzīvot kā galveno/vienīgo savu datoru. Tagad velku visas savas bildītes no mākoņiem un tad jau būs arī ilustratīvais materiāls, bet tikmēr varētu mēģināt pierakstīt vārdiski. Citos gados labi palīdzēja cbas arhīvs, šogad neesmu bijis baisi aktīvs cibotājs, kaut kā uz laiku bija pierimusi cibošanas vēlme (bet nu tagad tak ir atjaunojusies!). Vārdsakot, jāvelk no citiem avotiem ārā info, kas tieši noticis šogad. Pagaidām to vēl tikai apdomāšu, tad varbūt apdrukāšu.

* No Spotify dziļumiem izvilku Underworld albumu Dubnobasswithmyheadman (Deluxe / 20th Anniversary Edition), labiņi atceros, ka šis albums man dikti gāja pie sirds aš pirms 10 gadiem, kad biju jaunāks gurķis un nesen kā iesācis cibošanu. [1] [2] [3] [4] [5] [6]

Fri, Dec. 26th, 2014, 09:20 am
[info]kautskis

Turas.

Fri, Dec. 26th, 2014, 09:52 pm
[info]hotai

runājot par krāsni, mēs pirmo ziemu dzīvojam bez krāsns, ar gāzes apkuri, un man tagad tik ļoti atkal gribas kurināt :)
veiksmi ar īstā mājokļa atrašanu!