Tue, Oct. 3rd, 2006, 12:01 am
sausiņš prāto par politiku

Pamēģināju pielaikot sev partiju. Pārsteidzošā kārtā dažos jautājumos manas domas stipri sakrīt ar liberālajiem kreisajiem. Nu ok, pārlieku pārsteidzoši tas nav, jau kaut kad agrāk esmu veicis savu politisko uzskatu analīzi un ieguvis šādu rezultātu, bet vienalga rezultāts interesants. Jautājumos par tautisko autoritārismu manas domas varot raksturot kā mērenu "tendenci uzskatīt tautiskumu un tradicionālismu par ierobežojošu nākotnes mērķu sasniegšanā". Tā laikam izpaužas mana nepatika pret galējiem nacionālistiem.
Tēmā "ikdienas liberālisms" neviena partija mani nepārspēj. :) Vistuvāk maniem uzskatiem esot atkal kreisās "bites".
Interesanti, ka jautājumā par to, kas ātrāks - zirks vai mašina kas labāk - īstermiņa vai ilgtermiņa labumi, kreisās partijas vairāk domā par ilgtermiņu. Bet es pēc šiem rādītājiem domāju tikai mazliet tālāk par degungalu. Apmēram tā arī ir. Vēl ekstrēmāki par mani ir tikai oranžā partija (nez, es kaut kā aktīvi nesekoju līdzi tām kampaņām, vai to savulaik slaveno oranžo krāsu viņi, tautpartijieši, vēl izmanto?) Hmm, viss ir pavisam citādāk. Tagad man nāksies mainīt domas par sevi (varbūt es vienkārši esmu liekulis); rūpīgi izlasījis rezultātu interpretāciju, izrādās es esot par ilgtermiņa labumiem, bet TP par tiem domā vēl ekstrēmāk. Šis, godīgi sakot, bija arī mans iemesls, kad jau pirms kāda mēneša izvēlējos, par ko balsot.
Jautājumā "Valsts loma: burkāns vai pātaga?" es neesmu nekāds interesantais respondents - man tika uzrādīta neliela nosliece no "nav viedokļa" virzienā uz "burkānu", tb par motivēšanu, pret sankcijām.

Pārējo rezultātu sadaļa man nelikās tik interesanta.
Tagad drīkstat beigt žāvāties un sākt mani apmētāt ar tautiskiem dubļiem.

Tue, Oct. 3rd, 2006, 12:14 am
[info]elfz

Viņiem vajadzēja rezultātos fīču "Jums viskrutāk balsot būtu par .... partiju". Tādai fīčai gan varētu vēl feinu biznesa plānu apakšā pavilkt, bet tas visu padarītu tikai interesantāku.

Tue, Oct. 3rd, 2006, 12:21 am
[info]pzrk

Jā, es patiesībā gaidīju, ka man toč tāds paziņojums parādīsies, bet nez vai tas būtu interesantāk. Nemaz nešaubos, ka tādā gadījumā tas portāls zaudētu autoritāti, jo liela daļa saskatītu tur biznesa plānu neatkarīgi no tā, vai tas tur būtu vai nebūtu. Bet mēs runājam par vienu un to pašu? :) tb par iespēju notirgot rezultātus, kuri ir modificēti uz "Jums viskrutāk balsot būtu par pelēko partiju"?

Tue, Oct. 3rd, 2006, 12:27 am
[info]elfz

Nu tak. Ļaudis nezin par ko balsot, ļaudis vēlas, lai kāds viņiem pasaka, par ko nobalsot (es vispārinu, bet nu). Viņiem totāli riebj reklāmas, bet viņi dievina testus (un horoskopus). Risinājums taču pats uzprasās, vai ne? :D

Tue, Oct. 3rd, 2006, 12:30 am
[info]pzrk

Un tad vēl sagatavot html kodu ievietošanai savā cibā. ;)

Tue, Oct. 3rd, 2006, 12:57 am
[info]cu

Kurš izskatītos šādi - augšā virsrakstiņš - "Jūs esat [partijas nosaukums]. Viducī bilde ar attiecīgās partijas līderi ar uzsistu aci un "Šlesers" apakšā. Un zem tās +/- vienāds tekstiņš un saite uz "dabū savu pielaikošanas kodu!"

Tue, Oct. 3rd, 2006, 01:06 am
[info]sw

:DDD

Tue, Oct. 3rd, 2006, 01:16 am
[info]elfz

Es biju domājis vienkārši 90% testa rezultātu 'Šlesers is so totally you', bet tavs variants arī labs :)

Tue, Oct. 3rd, 2006, 12:59 pm
[info]lavendera

tu neesi vienīgais, kam liekas simpātiski kreiso saukļi... kamēr nonāk līdz viņu krievnacionālajai programmai

Tue, Oct. 3rd, 2006, 02:10 pm
[info]pzrk

Nu, nu, kreiso saukļi un kreiso uzskati tomēr nav viens un tas pats... Tas tā, ja nedaudz principiāli pieejam tai lietai, jo šajā kampaņā mani vēl neviens kreiso sauklis nav "uzrunājis".
Bet... nu jā, krievnacionālās programmas vietā es dodu priekšroku kaut cik paredzamai valsts stabilitātei un balsošu par tiem, kas jau ir pie varas.