Anne ([info]puuce) rakstīja,
@ 2010-10-19 22:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vai jūs atceraties pirmo nodaļu savās skolas dienu angļu valodas mācību grāmatās? Ar tiem vissvarīgākajiem teikumiem pasaulē - This is a book, that is a bag? Un to, ka līdz ar pirmo stundu bija jāmācās kaut kādas mistiskas formas nekārtnajiem darbības vārdiem, kuru pielietojumu varēja tikai minēt? (neattiecas, protams, uz jauno paaudzi un Centra humanitārās ģimnāzijas pārstāvjiem, es mācījos pamatskolā normalis, pie angļu valodas skolotājas, kura, kā es tagad saprotu, pati varēja pateikt tikai gatavus teikumus).

Šorīt klausījos savā vācu valodas pasniedzējā, kurai šī pasniegšana ir sirds lieta par 500%, un domāju - ak vai, cik žēl tā laika, ko izšķiedu, nejēdzīgā secībā apgūstot lietas, ko var iemācīties tik loģiski un skaisti. Un tas turklāt bija tik grūti un nepatīkami, kaut svešvalodas apgūšana ir tik dabisks smadzeņu kustināšanas veids!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dogaresse
2010-10-19 23:54 (saite)
Tad es Tevi neizsakāmi apskaužu par tāda pasniedzēja atrašanu. Visi mani vācu valodas skolotaji ir bijuši pilnīgs frīkšovs, viens par otru šaušalīgāki.

(Atbildēt uz šo)


[info]kihelkonna
2010-10-20 03:13 (saite)
:) es angļu valodu sāku mācīties kursos 23 gadu vecumā. pirmais teikums, ko iemācījos, bija "too much drink last night".

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]puuce
2010-10-20 10:48 (saite)
Lūk, daudz vērtīgāks pirmais iemācītais teikums. Ne reizes savā mūžā neesmu nevienam teikusi "This is a book", savukārt tavējais noteikti ir izmantojams!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jojo
2010-10-20 07:21 (saite)
neatceros. :) bet kad tu tā atgādini, tad patiešām "this is a book, that is a bag"

(Atbildēt uz šo)


[info]diana
2010-10-20 11:11 (saite)
Arī RCHĢ tak sāka ar book un bag, un atceros, ka pirmajā angļu valodas stundā bija skaisti jāraksta līniju burtnīcas rindiņās vārds snake snake snake snake snake snake snake snake snake

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?