Anne ([info]puuce) rakstīja,
@ 2010-06-11 21:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
the economist
Esmu atsākusi regulāri lasīt the Economist. Šajā sakarā atcerējos stāstu no Legal Writing laikiem. Tas ir, no tiem laikiem, kad mums bija laiks un energija pavadīt nedēļu, rakstot lappusi garu "brief" par to, vai circumstantial evidence pierāda, ka autovadītājam saule iespīdēja acīs, vai neiespīdēja. Vai arī, vai prasītājam ir bijis undue distress, jo viņu apturējuši veikala drošībnieki. Un vai drošībniekiem bija pamats domāt, ka viņš ir nozadzis pustukšu smaržu pudelīti (vai arī tā iekrita viņam somā, vai arī tādu pieradījumu nav). Un tā tālāk un tā joprojām. Jūs, iespējams, pat iedomāties nevarat, cik jocīgi savas dienas pirmajos studiju gados pavada topošie juristi. Pēc tam mēs sākam iet uz tiesām.
Tātad, man pēc pirmā rakstu darba iesniegšanas pasniedzējs norāda, ka teikumi esot par garu, atzīmējot, ka viņš ir gatavs maksāt par katru teikumu, kas garāks par 25 vārdiem, kuru atradīšu the Economist. Pēc tam, kad biju atstāstījusi to savai tābrīža mūža mīlestībai, kas pēc aicinājuma bija fiziķis, bet pēc ieņemamā amata - programmētājs un plaša profila speciālists), viņam, protams, radās spīdoša biznesa ideja - "Cik viņš piedāvā par teikumu? Varētu uzrakstīt nelielu programmu, kas mājas lapā meklētu tādus teikumus!".


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pzrk
2010-06-13 22:25 (saite)
Vai šis bizness bija ienesīgs? :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]puuce
2010-06-18 11:30 (saite)
Ne, tika atmests pec tam, kad kartigi paskaitijam vardus zurnala jaunakaja numura. The Economist raksta patiesi labi.
Man gandriz bail jautat- nav labu zinu no sismalas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pzrk
2010-06-18 13:00 (saite)
Labas ziņas ir tādas, ka saņēmu uzaicinājumu uz pārbaudījumu, kur aizvakar diezgan labi prezentēju sevi (bet ne spīdoši). Abus tulkojumus paguvu pabeigt laikā, lielu problēmu tur nebija (ja neskaita vācu valodas gramatikas nianšu atkošanu). Savukārt intervijā par nelielu pārsteigumu komisijā ieraudzīju bijušo kolēģi no IT darba laikiem, viņš tagad tur mēreni augstā amatā, bet nu ne vārda par pazīšanos nepieminējām. :) Arī otra latviete likās pazīstama (vismaz pēc vārda), kopā veseli četri intervētāji... Bet nu process arī mokoši ilgs, tikai jūlijā gaidāmi rezultāti, un arī par tiem personāla ierēdnis centās nokaut entuziasmu - tie neko negarantē, labākajā gadījumā tikšanu rezerves listē. Bet tiktāl visnotaļ interesanta pieredze.

Cik nu cibā lasāms, nojaušu, ka arī Tavai ģimenei viss kārtībā, kas, protams, priecē! :) Galvenais, vēlu izturību, pacietību un iespēju atpūsties!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?