Tā, kurai zalkši nāk mājās ([info]putnelis) rakstīja,
@ 2004-06-12 09:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kaadu riitu, kameer es guleeju, klusiiteem apvilkusi pashas klusaakaas chiibinjas, no manis aizlaviijaas saata sajuuta. Es ceru, ka vinja atgrieziisies... baisi kaut kaa..


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: atgriezīsies
[info]envija
2004-05-31 12:44 (saite)
heh, nu man tad sāta sajūta, jā, atgriezās (līdz brīdim, kad sākās barošanas laika bezsāts), toties atnāca cits kaitnieks - ej-ka-nu-atkal-kautko-apēd vilinātājs ik pa 2 h;)
tā sacīt - tukšums jau nepaliek..
bet jāatzīmē fakc, ka meituku gaidot veiktā sevis ierobežošana (tipa, nu ja galīgi nevar neēst - grauz burkānus, utml) gala rezultātā tomēr atmaksājās..
pie kam, ja ēdot lieto garšvielas labi daudz - sāta sajūta iestājas ātrāk..
un liesa aukstā biešu zupīte ir gana labs līdzeklis vakara ēšanas niķa apmierinātājs.
pamēģini arī cepeškrāsnī sakaltētas rupjmaizes gabaliņus ar mazliet ķiplociņiem un sāli (bez taukvielām)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: atgriezīsies
[info]putnelis
2004-05-31 17:04 (saite)
Mmmmmm 8)
Aukstā zupa...... Gribu! Kā to taisa?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: atgriezīsies
[info]envija
2004-05-31 17:09 (saite)
ņem lielu bļodu, ierīvē pāris gurķus, kādas 2-3 cieti vārītas olas, apkaisa sarīvēto ar sāli. Tad pieliek burciņu rīvēto marinēto biešu (vai spilvas auksto zupu vasara, tad būs maigāka zupīte), labi daudz sagrieztu zaļumu (lociņi, dilles, pētersīļus labāk ne) un pielej paku kefīra. samaisa. Ja grib dikten diētiski, piešauj klāt biki vārīta ūdens. ļauj bišķi pastāvēt - lai sāls izšķīst (man parasti prasās tā sāls diezgan daudz) un ēd. var klāt piekost rupjmaizīti. Var garšu variēt pieliekot klāt arī redīsus, bet tas tā - na ļubiteļa.
viss kopā - bietes, gurķi, zaļumi un kefīrs ir tieši tas, kas apaļiem punčukiem vajdzīgs:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: atgriezīsies
[info]putnelis
2004-05-31 17:18 (saite)
un tas ir viss? un no kā rodas tas skābumiņš?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: atgriezīsies
[info]envija
2004-05-31 17:21 (saite)
skābumiņš rodas no kefīra+ marinēto biešu šķidruma. Tāpēc jau arī ar to "vasaru" sanāk maigāka. Sab. ēstuvēs nobaudāmo tā saucamo auksto zupu pērmērīgais skābums rodas no kefīra mazizmantošanas un tāpēc liek papildus citronskābi reizēm klāt. Bet lieku skābi jau nu nevajdzētu tā kā:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: atgriezīsies
[info]putnelis
2004-05-31 17:28 (saite)
dievīgi! Eju revidēt ledusskapi. Atceros - kaut kas sarkans burciņā bija... ja nebūs bietes, tad būs ķirši. Bet tos jau arī neatstāšu neapēstus ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: atgriezīsies
[info]putnelis
2004-05-31 22:03 (saite)
Saldena sanāca :( pat citrona sula nelīdzēja :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: atgriezīsies
[info]envija
2004-06-01 11:58 (saite)
ķiršus vai pieliki biešu vietā???? ar veikala marinētām bietēm tā nu nevajdzētu būt vis... ar mājas marinētam - varētu gadīties.
man nekad nesanāk saldena...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: atgriezīsies
[info]putnelis
2004-06-01 12:29 (saite)
Mājās marinētās bietes. Spriežot pēc griezuma veida - ne no manas māmiņas nākušas.
Nikas - gan jau iemācīšos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: atgriezīsies
[info]envija
2004-06-01 12:33 (saite)
nu tad var būt - manai vīramātei ar reizēm marinējot citronskābe pa maz pieliekas ij tad tādas dikti saldas sanāk un tas šķidrums tad arī pataisa zupu saldu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?