Tā, kurai zalkši nāk mājās ([info]putnelis) rakstīja,
@ 2012-02-18 15:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es esmu par to lai Latvijā būtu 5 vietējās valodas: latviešu, krievu, angļu, vācu un franču. Tas būtu saprātīgi, demokrātiski un godīgi. Ja man negribas runāt krieviski, tad varu laipni sarunu turpināt angliski neko nezaudējot no pieklājības, neaizvainojot ne sevi, ne otru.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kramers
2012-02-18 16:26 (saite)
Un lūdzu, lai VISI zinātu Visas valodas! Un lieto atkarībā no pieprasījuma.
Nu latviešu, krievu, vācu un angĻu būtu obigātas noteikti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]putnelis
2012-02-18 16:54 (saite)
nācijai tas noteikti nāktu par labu. Pie reizes var obligātajās valodās iekļaut spāņu un ķīniešu. Latvieši vispasaules darba tirgū būtu topā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]minchux
2012-02-18 21:20 (saite)
pilnīgi noteikti. Nesen lasīju, ka piem. eirobirokrātiem no Lielbritānijas vistrakāk esot ar citu valodu zināšanām - kas ta viņiem, itkā tik paver muti un visi runā tavā valodā. Latviešiem tādā ziņā ja azotē ir pa vārdam no kādas skolā ņemtās citas valodas, tad viņš nav pazudis pasaulē - būtu tā krievu, vācu, angļu...vienalga ;)!Turklāt reiz pie viena raksta lasīju komentāru, ka apmēram =- kur ta krieviski vēl pasaulē runā? Mīļie, kur tik neesmu pasaulē ar krievu valodu cauri tikusi... pat Beļģijā, nejauši sazvanot nepareizi sastādītu nr. pēc pacēlēja valodas intonācijas nojautu, ka turpināt krieviski būtu pareizā doma :D (te ir 3 valsts valodas, neviena no tām nav krievu :D)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?