polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2021-05-16 20:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vakar izgājām divus geotreilus Kurzemē, Rendas pusē.
Nezinu, kas bija par vainu - nepareizais gaisa spiediens, dienas stunda, mēness fāze vai kas, bet mums uzbruka vnk tūkstoši ērču. Nolasīju no bērna un sevis pa tiem 16km un ~9,5h nepārspīlējot kādu pusotru, divus simtus ērču. Pēc kāda simta, kas pienāca ātri, nojuka skaiti.
Kopumā man paguva pieķerties kādas 5as, meitai - 3. Tās maziņās. nu es ceru, ka nav nekur vairāk, jo šitik atradām kopumā pa visu dienu jau pieķērušās bet ne tā stipri, varēja noņemt tāpat ar salveti vai plikām rokām.
Džīzasfakinkraist! Mēs bijām tik daudz pretērču pūšamā sapūtušas, kam vajadzētu pietikt līdz vasaras beigām. Nulle efekta. Kaut arī tā draza ir speciālā mednieku veiakalā pirkt aun man to ir daudzi ieteikuši.
Cerams, ka pietiekami ātri norāvu un par laimu nebūs jābaidās.. Pret ērču encefalītu vismaz esam potējušās. Šogad nepotētam līst vispār nost no asfalta toč nebūs prāta darbs..


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lauwa
2021-05-17 08:19 (saite)
Varbūt jūs esiet īpaši garšīgas. Vai tiešām trāpat īpašās vietās.
Mums kaut kā nevienam neuzbrūk, tik kaķi mūždien jāizlasa. Pūšamos nelietojam nekādus, nekad.

(Atbildēt uz šo)


[info]f_g
2021-05-20 12:54 (saite)
Šis tavs stāsts mani nedaudz biedē. Atkal būs rogainingi, bail tam mežā iet!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2021-05-20 14:12 (saite)
nākamajā dienā pēc mums gāja četrotne: vienam neviena ērce, vienam divas, trešajam 5as, rekordits viens ar 22ām. Meitai vieglāk pieķeras, viņa mazāka. Bet man bikses arī bija vienās ērcēs. Galvenais pareizi saģerbies - gaisš apģērbs, un ,ali nevar zem drēbēm palīst un uzreiz pēc tam VISU nost, pārģērbt.. utt.. tīri par to ādomā galvenais.
Un visvairāk ir tieši vecajā zālē, nevis krumos. Pagaidām tāda pieredze

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]f_g
2021-05-20 16:32 (saite)
Jūs visas nolasījāt! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2021-05-20 14:15 (saite)
bet nu galvenais - neko nemarinēt - raut laukā, uzreiz kā pamani. Jo ātrāk pamanīsi, jo mazāk būs paguvusi iesūkties, jo mazāks risks uz kādu slimību. Nekādus ārstus negaidīt vai ko, parastāko salveti rokās un raut laukā. Tās mikroskopiskās manā pieredzē raujot ar pinceti var tikai saplēst. Tās tikai ar rokām.. Var paķert līdzi visparastāko roku dezinfekcijas līdzekli un pēc tam uzgāzt virsū, ja bail. es nelieku neko. galvenais ātrāk tik no viņam vaļā, ja kāda sākusi pieķerties.
Es nolasītās arī saspiežu starp nagiem - kā blusas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]f_g
2021-05-20 16:32 (saite)
Es jau parasti no apakšas kārtīgi nopakojos. :D Līdz šim visas savas ērces esmu savākusi nesportiskos pasākumos - kāpjot no mašīnas ārā pie krūmiem divas reizes (Saulkrasti un Jūrmala) un vienu reizi man uzpūta sīko nimfu Rīgas centrā, ejot pa trotuāru. Laukos visu bērnību pa pļavām un mežiem skraidīju un..nevienas (!!!!) ērces nekad nebija.
Uh, būs jāpiesargās!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2021-05-20 21:21 (saite)
agrāk imho viņu nebija. Es savos Latgales laukos cauras vasaras pa plavām, grāvmalām, brikšņiem, utt. Nekā tur nebija. Tgd tur pietiek no auto izkāpt lai jau būtu..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]f_g
2021-05-21 10:20 (saite)
Nu, man manos Latgales laukos kaķi un suņi regulāri nāca no pļavām ar ērcēm, bet cilvēki ne tik bieži tās salasīja. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?