polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2021-05-05 08:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ja plānojat iet dabā, draugi
1ajā bijām Skrīveru pusē. Ar velo. Pa kaut kādām takām pastaigājām, nedaudz pa tādu klaju mežu aizgājām līdz vienai geokaste, pārējais puslīdz pa takām, pie takām, ne pa kādiem brikšņiem, izcirtumiem - bērnam vakarā atradu ērci. Pieķērusies bija. Cik piesūkusies nezinu, ar salveti noņēmu nost/izrv - sanāk, ka dziļi laikam nebija tikusi.
2ajā Plakanciema pusē iegāju vienā izcirtumā - 10m turp, 10m atpakaļ. Kopā viena minūte. Izejot atpakaļ uz ceļa, nolasīju no biksēm 8as(!!!!) ērces (labi, ka bija gaišas bikses un labi, ka nostopēju bērnu, lai neaizskrien līdzi).
Vakar Jēkabpils pusē ar vēlo braukājāmies. Tikai pa ceļiem. Tikai pēc pāris geokastēm nobridām nost no ceļiem (i to tikai pāris vietās, un visur pa tādām klajām, skrajām, tīrām, neaizaugušām vietām - nu varbūt kāda maikste vai zāles stiebriņš bija, bet nu nekādas garās zāles vai brikšņu) - pusdienas pauzē bērnam uz biksēm vienu ērci aradu, un sev uz kājas - arī. Bijām nopūtušās ar pretērču līdzekli.
Ceru, ka nav kāda vēl kaut kur palikusi.

Paziņas teica, ka 3atā šķērsojuši pļavu Zvārdes pusē. Pēc tā, kopā uz 3 cilvēkiem kopā ap 100 ērcēm no drēbēm nolasījuši. Viena esot arī kaut kad vēlāk vienam piesūkusies.

Pagājušogad ērču bija daudz (savācām kopā - pa drēbēm rāpojošas/piesūkušās/pieķērušās ap 40pa visu vasaru), šogad izskatās, ka ērču ir vnk drūmais miljons, un tas skaits - 40 varētu krist, nemaz nesasniedzot jūniju.

Man arī nepatīk, ka sadeg mazie zvēriņi, putniņi, rāpuļi vai tml. Bet man izskatās, ka pret ērcēm nekā labāka par kailsalu vai kūlas dedzināšanu nav.. Tām maitām vispār ir kaut kādi dabiskie ienaidnieki?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]runcis
2021-05-05 09:07 (saite)
Ziemas sala bija salīdzinoši maz, ērces savairojušās nemērā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]runcis
2021-05-05 09:09 (saite)
Vai kaut kādus repelentus neesi mēģinājusi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2021-05-05 09:29 (saite)
es tak jau rakstīju - tas viss ir AR pretērču līdzekļiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]runcis
2021-05-05 09:35 (saite)
ups. palaidu garām.. piedošanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2021-05-05 09:29 (saite)
sala nebija maz. Vnk sniega bija par daudz priekš tā sala.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]daria
2021-05-05 21:27 (saite)
Man no ērcēm vairāk bail nekā no lāčiem

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2021-05-05 22:19 (saite)
nu tad sāc pierast :D Nezinu gan tieši par siguldas pusi, bet nu vispār tās ērces ir reāli aptrakušas. Ja plānojat orientēšaos un tādas aktivitātes, vismaz tik daudz, lai visi būtu pret encefalītu sapotējušies, toč vajadzētu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daria
2021-05-05 22:27 (saite)
Jā, nu potēšanās būs jāatliek, līdz būsim tur: šeit tādu pošu nav. Pirms pāris gadiem meklējām, teorētiski varēja braukt uz Kanādu potēties, bet tikai pieaugušie. Tā ka cerēsim, ka jūs visas tās ērces līdz augustam nolasīsiet :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?