polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2020-04-24 14:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nestrādājas
pārdomas vkr izraisīja arī šis: https://calis.delfi.lv/forums/tema/18405769-velosipedu-kreslini-24-g-bernam-kadu
2,4 gados man bērns jau dragāja r Strideri. 2,4 - nu jā -laikam jau tomēr bija tas velobeņķis, bet nu mainly tāpēc, ka negribējās ar auto vazāt uz bd, a ar kājām baiss gabals..
Bet nu tur teksti, ka 2,4os vecāki vēl ratos vadā. Vot to gan nesaprotu. Manējai bija Strideris - lai mauc, rati pēc 2u gadu vecuma sasniegšanas šķiet tika izmantoti 1u reizi (lai būtu kur diendusu nolikt gulēt :D ) Pie 2,4 jau škiet tika arī atdoti.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mes
2020-04-24 17:13 (saite)
Bērni ir dažādi.
Mana jaukundze kaut kur pēc 1g sāka protestēt, negribēja ratos. Galvenokārt izmantoju, lai piekrautu pilnus ar iepirkumiem. Pa retam diendusu pagulēja. Par balansa riteni nelikās ne zinis līdz 2.4g. Skūteris un divritenis aizgāja no 4g. Draudzenei trīs sīkie, vecākā ratos sēdēja vēl 4g, ne par ko negribēja ne ar kājām,ne riteņiem, ar riteni vēl neprot 6.5g, tikmēr jaunākā NEKAD nav ratos sēdējusi, kopš staigā pati. Kamēr vecākā bija un ir super mierīgs bērns, uz pirmo aizrādījumu apstājās, tikmēr otrais skrien burtiski,kur acis rāda, nekādi braucamie neinteresē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2020-04-24 23:10 (saite)
:D Nu tas arī.. Vnk nu ar to ratos vešanu, tas jau arī atkarīgs no vecākiem, imho. Nu, ja vecāki ir gatavi ratos vizināt, varbūt sēdēs arī vēl 4os gados.. Man vnk nebija iekšā to visu visu laiku staipīt :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daria
2020-04-25 02:31 (saite)
Daudz kas atkarīgs no konteksta.
Ar vienu bērnu var atļauties iemācīt viņam braukt ar velo; ar diviem - nu, tā. Ar trim es jaunāko (3gadnieci) iepakoju ratos, lai lielie (8 un 6 gadi) var izbraukāties ar velo, es skrienu nopakaļ un diriģēju; ja vajag - pastumju kalnā. Protams, citos brīžos mazā klunkurē pati un lielie visos krustojumos taisa pietupienus/palēcienus, kamēr es ar mazo tiekam līdzi.

Tad vēl - šobrīd mēs dzīvojam kalnā (iedomājies Siguldas kalnu) - lai kur brauktu/ietu, atpakaļ jāstumjas kalnā. Mazam nav baigi viegli. Ja godīgi, arī lielam nav viegli. Kad apnīk savs kvartāls, nekas cits neatliek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2020-04-25 09:13 (saite)
nu un tur ar velobeņķi aizmugurē ies ātrāk? Stipri šaubos. Lai Siguldniekā uzbrauktu ar velobeņķi aizmugurē, tur es nezinu kādai ciskai jābūt. Es varbūt varētu (ja varētu vecajam velo uzslēgt priekšējo zobratu uz kko mazāku par 48T, iepriekšējo reizi ar 38T izdevās uzbraukt, bet nu BEZ velobeņķa :D ), bet par lielāko daļu cāļa forumā esošo sieviešu stipri šaubos :D
Bet nu jā - protams, viss atkarīgs no dzīves ritma un mērķiem tai velobeņķbūšanai.. vnk tas līdzsvarnieks un stuff vairāk sagatavo tam, ka bērns ātrāk varēs kko darīt pats, tai skaitā kaut kur tikt līdzi pieaugušajiem tai brīdī, kad rati vairs nebūs opcija.. Visu laiku kkur vizināt, ar auto, ratiem, velobeņķi. Protams, ja vēl kādi zirgi jāgana tad citādāk..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?