polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2020-03-20 19:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nu es nebrīnos, ka ķīniešiem žoklis atkrīt, atbraucot uz Itāliju palīgā
viņiem pie 400 zināmiem keisiem lockdownā ieliek visu pilsētu, pēc dienas provinci, pēc 2ām - vēl 15 lielās pilsētas. LOCKDOWNĀ, kur visi sēž mājās, un NEKAS nenotiek.
Ar visu to vēl dažas dienas, protams, jāgaida līdz pīķim (kamēr apzina tos, kuri paguva inficēties, kamēr nebija lockdowns). Un viņi no sava miljarda iedzīvotāju zaudēja ~3k.
viņi nepieļāva iespēju, ļaut šim izplatīties, lai dabūtu ekponenciālu līkni un zaudētu vairāk.
Ok, viss vēl nav beidzies, bet tāpat.
Itālijā ir uz pusi mazāk keisu (nu jau vairs nē) kā Ķīnā, mirušo jau vkr bija vairāk. Šodien (24h) laikā pieplusojās vēl 627. Vēl 2656 stāvoklis ir smags/kritisks. BET - tur joprojām iet sabiedriskais transports (par Z Daļu ir runa), puslīdz kkas notiek, cilvēki ir arī ārā, utt... Izskatās, ka Itālija ar saviem 60mlj iedzīvotāju var droši atļauties zaudēt daudz vairāk nekā Ķīna - ar miljardu iedzīvotāju.. :O

Un kad palasu tekstus, ka Lv arī saslims visi (un kkādi 5k nomirs), dusma parauj. Mēs ar saviem 1,8mlj. arī varam atļauties TIK daudz zaudēt?

Viss jau būtu labi, ja cilvēki nepulcētos, bet nu izbraucām ar meitu pēc bd kkur pa rajončiku ar riteņiem, tak sīči bariem vien tusē. Vecākiem (krievu kontingents izklausījās) tak ar viss pofik..


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zazis
2020-03-20 20:01 (saite)
acīredzot ir jāsāk mirt cilvēkiem, lai būtu adekvāta reakcija. nekā jauna. būvniecības kontrole arī operatīvi sakārtojās pēc viena neliela nelaimes gadījuma.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2020-03-20 20:34 (saite)
vo, es tieši par to domāju. ~40 cilvēki nomirst, traģēdija, visi sēro mēnešiem, utt.. Itālijā šobrīd KATRU DIENU mirst 300+ (šodien jau 627) cilvēki. Pēc normālas statistikas 9/10 no šiem cilvēkiem nebija jāmirst (jo normāla medicīniskā palīdzība viņus izglābtu).
Un es varu saderēt, ka mūsu medicīnas sistēma nav gatava pat 50 jauniem smagiem pacientiem dienā, ja tādi būtu 10 dienas no vietas. Nemaz nerunājot par simtiem vai tūkstošiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2020-03-20 21:16 (saite)
++

Te manas pārdomas par tēmu, man arī ir neomulīgi.

http://klab.lv/users/sw/1626398.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iokaste
2020-03-20 22:21 (saite)
Prezēsim - latvieši ir ap 1,3 nevis 1,8 milj. Un katru dienu ap 25 nomirst šā kā tā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zazis
2020-03-20 22:40 (saite)
vaine? sagruva viena māja un papildus nomira tikai pāris dienu norma. satraukumam nav pamata.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

vo, vo
[info]polija
2020-03-21 06:51 (saite)
Jā, un vēl tie, kas izŗēkina, ka tak nulle komats pļuks % no ķīniešiem nomira, kas vispār būtu 5 cilvēki. Un kkā aizmirst, ka tie 3+ k viņiem bija tpc, ka bija totāls lockdowns, nevis rekomendējoša rakstura ieteikumi nepulcēties. Ja neko neizliegto, ap šo brīdi tur jau tiešām uz ielām/dzīvokļos līķi krātos.
Itālijā ar šobrīd nav saslimis pat katrs 1/1000 cilvēks. Tāpat netiek galā. Jo nu ok, lai izslimo kaut 70-90%%, bet ne VIENLAICĪGI!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: vo, vo
[info]lidot
2020-03-21 08:57 (saite)
Es Tev visā piekrītu, bet. Lockdown’s jau to vīrusu no pārējās pasaules nenodzēš. I mean, ķīniešiem joprojām lielā karantīna turpinās, tomēr katru dienu ir pārdesmit jauni gadījumi (lai gan pastāvot aizdomas, ka viņi, tāpat kā krievi, slēpj patieso skaitu), bet cik ilgi viņi to stingro karantīnu turēs? Gadu/-s līdz vakcīnai? Jo citādi jau - tiklīdz mazliet zaudēs modrību vai atlaidīs grožus, tā atkal auzas klāt. 🤔

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: vo, vo
[info]polija
2020-03-21 14:41 (saite)
jaunie gadījumi esot laikam pagaidām 100% ievesti. Nu teorētiski, ja nonāk līdz situācijai, kad iekšienē nav jauno gadījumu kādu laika periodu x, tad teorētiski ar slēgtām robežām pietiek tikai pārbaudīt visus, kas grib iebraukt. Un, pa to laiku jau var mekl''et zāles, utt.. Btw ir lasīts, ka malārijas zāles palīdzot. Tik nav skiadrs, kāda stadijā. Ideāl i būtu, ja būtu kā pret gripu, ka ir kkādas zāles ko sākuma stadijā vari dzert, vai atkal, ja ir kādas, kas palīdz, ja ir smagāki simptomi.
Ja būtu zāles, tad arī varētu teikt, ka reku, lai arī visi izslimo, saslims, padzers zāles, punkts. Nebūs tā, ka ok, izslimot jau var, bet you nevar know, vai būsi pie tiem laimīgajiem 80%, kam viss viegli, vai nelaimīgajiem 15% - kam viss slikti. Vai arī pie tiem 5%, kas stāvguļ rindā uz ICU..
Es domāju, ka tgd jau ķīnai vairs īsti nav baigi ko slēpt.. Par Krieviju gan - tur jau viss skaidrs.. :D Viņiem tikai pilns ar dīvainām pneimonijām, bet koronas nav.. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?