polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2020-03-08 14:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:plans

pēc daktera ieteikumiem, riju pretsāpju zļaes, un staigājam pa dabas takām un kāpjam torņos. :D :D Vkr Lielie Kangari, šodien Ogres zilie kalni.. :))
Abās vietās šķiet puse Rīgas sabraukusi. :D

Ko lai labu sastrādā nākamweekend? Patiesībā jau šodien ar vēl kko var pagūt. Tikai man galva pārplīsīs. Laikam jāierauj pretsāpju zāle. Un vēl es nevaru izdomāt, kas ir mazāk kaitīgi: 1x Dolmen diennaktī vai 3x Ibumetīns diennaktī? Par to 3x gan neesmu 100% pārliecināta. tāds pieņēmums, atceroties, kā gāja ar tiem rautajiem zobiem un to sāpju noņemšanu..



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]neetiski
2020-03-08 15:28 (saite)
Kas par sāpēm?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2020-03-08 19:00 (saite)
visticamāk pieres deguna blakusdobums viens. Sāp neģēlīgi piere, galva, acs, kad iziet pretsāpju zāles, bet 5dien Stradiņos pēc CTR man pateica kko pret tūsku, deguna aerosolus un pretsāpju zāles.
AB kurss jau izdzerts pirms nedēļas, jo bija augšžokļa dobums pamatīgi iekaisis un 38C temperatūra. Tikko stulbākais, ka atkal samērīju 37C temp. bija jau atkāpusies kādu gandrīz nedēļu..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]panacea
2020-03-08 16:13 (saite)
Honestly, tās zāles ir tik ļoti līdzīgas, ka praktiski nav nekāda starpība vai dzert Ibumetīnu (aktīvā viela ibuprofēns) vai Dolmen (aktīvā viela deksketoprofēns). Visi nesteroīdie pretiekaisuma līdzekļi, pie kurām šitamējās pieder, ir praktiski identiski savā darbībā un tieši šie divi līdzekļi ir vēl identiskāki nekā parasti, jo abi ir propionskābes atvasinājumi. Kaitīgums visā visumā ir neliels, ja vien nav problēmas ar kuņģi, tad labāk būtu dzert COX-2 inhibitorus (nosaukumi beidzas ar -koksibs).

Ja būtu jādzer man, tad vnk ņemtu to kas ir lētākais un papildus tam vēl specifiski aptiekā pajautātu vislētāko variantu attiecīgajam preparātam par devu.

Visas LR pieejamās zāles un to aptuvenās cenas var aplūkot šeit: https://www.zva.gov.lv/zvais/zalu-registrs/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2020-03-08 18:56 (saite)
Nu Dolmen ir stiprākas, ilgāk iziet. Tb attiecīgi, iespējams, retāk vajag dzert. No tāda viedokļa.
Vismaz tā izskatās, ar vienu Dolmen tableti (vai injekciju) mierīgi iztieku diennakti, pirmās 6h vispār nejūtot nekādas sāpes vai ne tādas sajūtas. Kamēr ar Ibumetīnu (Nurofen 400) ir šobrīd tāda sajūta, kā ar Dolmen pēc 6+h.. Neloloju cerības, ka izvilkšu līdz nākamās dienas 17iem..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?