polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2019-08-22 14:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:auto

auto ziņās
vkr pie Mola naturāli pārbraucu pie sarkanā - speciāli. Jo izrādās tas luksofors kko sačakarējies. Normāli tur deg autiņiem 3 ciklos gaismas: 1) zaļais visiem, kas brauc pa krasteni un paralēlo ielu; 2) zaļais tiem, kas no Mola puses grib nogriezties uz Krasteni; 3) Zaļais tiem, kuri no Krastenes (centra puses) grib nogriezties uz Molu...
Tā nu vkr piebraucu, lai grieztos uz Mola pusei (gāzi tai blakus Viadā gribēju uzpildīt), skatos man prieksā buss un divi vieglie, otrā joslā vairāk auto. Viens vieglais ieslēdz atpakaļgaitu un aizgriež uz Krasta ielu atpakaļ.. Gaidu, gaidu zaļo, o - sčas iedegas 2ā cikla zaļais, tūlīt jābūt. Lūru luksoforā - saule spīd, grūti saskatīt, bet nu NAV, bet nu buss un divi vieglie kopā pārbrauc tomēr pāri pa visu sarkano. Jābūt it kā zaļam, bet nē - iedegas 1ā cikla zaļais un atkal 2 min jāgaida. Nu tad, sagaidu atkal 1o un 2o ciklu un, kad būtu jādegas, VĒL cītīgāk lūru luksoforā, bet saprotu, ka nav, labi - braucu pie sarkanā pāri tai krastenei - štrunts ar visu. RS mikriņš pa Krastenes paralēlo ielu taisni ar brauc, pēdējā brīdī pamanu, nobremzēju, palaižu to un pābraucu tālāk pie sarkanā pāri uz savu benzīntanku. Zaļā nav. Pēc tam pildot gāzi pētu tos signālus. Nu nav mani acis pievīlušas. Toč nav. Uzreiz pēc 2ā cikla atkal iedegas 1ā cikla zaļais un no Krastenes uz Molu tiec kā gribi. Tur skati ir asinsstindzinoši, kā tie, kas tur izbesījušies gaidīt, mēģina tomēr braukt, kamēr tiem, kas brauc pa Krasteni un paralēlo ir reāli tīrs zaļais un viņi arī brauc.
Ieeju samaksāt par gāzi. Pajautāju tai kasierei, mok viņa var kkam pazvanīt par šito (vai jau ir pazvanījuši) - galu galā tūlīt viņiem bezmaz benzīntankā avārija ienesīsies. Nē, viņai neesot laika, neinteresējot, utt.. Labi, vnk nesaprotu, kam zvanīt - pazvanu uz 112 un uz manu jautājumu par ceļu policiju vai avāriju tā arī saku, ka vēl nav, bet izskatās, ka tūlīt būs (jo nu viena lieta ir nestrādājošs luksofors (kad visi brauc uzmanīgi), pavisam kas cits - it kā strādājošs luksofors, kas nestrādā īsti kā vajag).

Kad braucu prom, skatos ka iebraukusi benzīntankā policijas ekipāža ar mirgalkām. Tā vietā, lai kko paregulētu, vnk stāv. Nu tad jau pie sarkanā neviens nebrauks, skaidrs, ja priekšā policisjas mirgalkas, bet ko darīt tiem, kam tur jānogriežas? Tad vai nu būtu paregulējuši to satiksmi vai vismaz tiem, kas tur stāv, pateikuši, ka jābrauc kkur tālāk pa Krasteni, jāapgriežas un tad varēs uz to ielu tikt...



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]scope
2019-08-22 15:18 (saite)
Pieraksti RDSD Satiksmes vadības centra tālruni 80003600
Var ziņot arī par citām nejēdzībām (bedrēm, nestrādājošiem luksoforiem, nedegošu ielu apgaismojumu utt.)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2019-08-22 21:37 (saite)
20os vakarā vai tad tur ar kāds ceļ? Ja no rīta izlasītu kāds, tad mok līdz tam laikam tur jau būtu avārija.. Plus vai tad viņi brauks regulēt satiksmi, ja konstatēs, ka luksofors nestrādā? Ja tur kkas jālabo, tak arī nevar uzreiz 1min laikā salabot, ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]scope
2019-08-22 21:51 (saite)
Imho ceļ (vakarā nav gadījies, bet ap 7:30 no rīta atbild operators, nevis robots) un vismaz atšķirībā no CP, zina, kam nodot informāciju tālāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?