polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2017-11-18 08:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:veselība

Tā kā rakstīšana cibā palīdz
Jāieraksta, ka man jau kādas nedēļas sāp roka. Kreisā - plaukstas virspuse/locītava. XZ no kā, bet ar vien stiprāk un stiprāk. Brīžiem ceļot bērnu/ratus vai traukus slaukot, vai tml. kko darot pamatīgi sāp. Bet nu nevaru saprast nekādu darbību, kas varētu būt tās sāpes izraisījusi. Apsaldēts nekas vrodzji nav, pārpūlēts arī nē. Neba nu no lielas trauku slaucīšanas vai citām tādām darbībām. Labajai tak slodze ir vēl lielāka - tā nesāp.
Mēģināju gan elastīgo saiti, gan Perskindolu (kamēr neizbeidzās tūbiņa) ziest, gan Voltarēnu smērēt, gan Voltarēnu kombinācijā ar elastīgo saiti. Nekādu atšķirību/uzlabojumu īsti nejūtu. Ja pašā sākumā bija tā, ka "drusku jūt", tad tgd ir tā, ka "bērniņ, es tevi klēpī necelšu, velkam tev bikses kājās stāvot, jo mammai sāp roka"..



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]viestards
2017-11-18 14:05 (saite)
karpālais sindroms? Tam jau pamācības daudz, bet laikam ne tik trakam gadījumam

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2017-11-19 07:28 (saite)
nu tas ir kas cits..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]salty
2017-11-19 00:48 (saite)
Man šitāds brīnums bija ar pirmo bērnu, bet mazākā vecumā. Biju nospiedusi laikam kaut kādu nervu locītavā vai tml., jo regulāri aizmigu, atbalstījusies uz kreisās plaukstas (tolaik man kreisajā pusē pie gultas bija bebja gulta - kamēr tur uzcinājos uz sāna galvu plausktā atspiedusi, mēdzu atplīst), un arī rotācijas kustības biežāk sanāca uz kreiso plaukstu - veļot, ceļot un nēsājot bērnu utt. Toreiz gāju pie ķirurga - taisīja kaut kādas šprices + ultraskaņas procedūras. Vēl bija jānēsā ortoze locītavai. Man toreiz sāpes bija nenormālas - uz kustību pēkšņas, kā kāds durtu. Ieteica arī smērēt siltu parafinu pēc tam, bet to gan neīstenoju.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2017-11-19 07:27 (saite)
Nu TIK traki man nav. Pie tam nesaprotu īsti no kā, jo nu it kā nebalstos uz tās puses neko, utt. Tās pāris reizes dienā gan bebi velt sanāk uz to pusi ķip caur to roku, bet tās ir 2-3x dienā - ieceļot gultā un no pārtinamās virsmas. Vkr atkal pārsteigums - no rīta sāpēja traki, saziedu ar voltarēnu, elastīgo saiti virsū un uz Magnētu aizbraucu. Pēcpusdienā noņēmu un nesāpēja necik.. Kā es guļot pa nakti gultā tur kko varu tā nospiest?? Vai ko. Nez.
Bet Tev arī tirpa vai vai tikai sāpēja? Cik zinu, ja nospiests nervs kāds parasti arī tirpstot..
Cik ilgā laikā pārgāja?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]salty
2017-11-19 20:58 (saite)
Man sāpēja, manuprāt īsti par tirpšanu nenosaukt. Kādu mēnesi, divus toč mocījos. Ar tirpšanu tad gan laikam par karpālo jādomā vai ko tml. Varbūt bieži pie datora sēžot nospied elkonim nervu? Uz elkoņiem nebalsties? šitas joks man vīram bija, ka elkoņa nervs sačakarēts, bet tirpst plaukstas locītava un pirksti pamazām nejūtīgi paliek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2017-11-20 17:02 (saite)
nekas MAN netirpst. Tpc jau jautāju. Vnk vislaik biju kkur dzirdējusi, ka pie nerviem kkā tomēr tirpstot, bet man sāp tā nu tā ne tā kā Tu raksti - asi, bet nu vnk sāp - it kā saite, it kā xvz kas.
Tirpšana man ir bijusi, kad ziemā sniegus/ledus no jumtiem esu dauzījusi pirms vairākiem gadiem - tad gan bija tā, ka no tās slodzes pēcāk naktīs tirpa/sāpēja abas plaukstas. Tas bija pilnīgi kas cits..
Smieklīgākais, ka šodien atkal pamodos un nejēgā sāp. Uzliku atkal Voltarēnziedi un elastīgo saiti. Vkr nesāpēja nemaz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?