Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2016-05-04 22:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:collapse, globālā sasilšana, ideoloģijas, meli, nwo, vara

"global warming" in 1 chart


tie ir 90%+ pasaules ledus
nekas te nekūst un nekas te neslīks
sorī, Als Gors, izrādās, melo



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2016-05-05 12:52 (saite)
Um, kadēļ tu izvēlējies tieši tādu grafiku, kurā nav iekļauti pēdejo 110 gadu dati?

(Atbildēt uz šo)


[info]hedera
2016-05-05 13:50 (saite)
Vēl nedaudz papētīju šo daigrammu. Diemžēl, nav skaidrs no kāda raksta tā nāk, jebšu, kāds ir tās mērķis. x ass iedaļas ir ļoti nevienmērīgi sadalītas (variējas starp >300 gadiem labajā un <150 gadiem kreisajā pusē), kas liek domāt, ka mērķis ir demonstrēt konkrētus "data points", kas varētu būt iegūti no absolūti datētām mūžīgā sasaluma ledus kārtām. Lai nu kā, šāds grafika izvietojums līdz ar to padara šo mazāk derīgu, lai spriestu par to, vai pašreizējā globālā sasilšana ir vai nav uztraukumu vērta, respektīvi, te neatspoguļojas reālais temps, ar kādu katra sasilšana notikusi. Ja pēdējo 60 gadu laikā sasilšana ir notikusi par ~1,7 grādiem, to nevar salīdzināt ar ~1 grāda sasilšanu 250 gadu laikā.

Ā, un vēl - tā kā no šīs bildes nav īsti nolasāmas visas nepieciešamās leģendas, varētu būt, ka 110 yrs BP nozīmē 110 gadi pirms 1950. gada, ja gadi ir norādīti pēc C14 datējumiem.

Īsumā - jāmācās lasīt diagrammas, pirms izdarīt no tām tālejošus secinājumus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2016-05-05 15:28 (saite)
Droši vari meklēt citus analogus grafikus. Vnk Antarktīda kopumā atdziest, ledāji paliek tikai biezāki (pāris mazi punktiņi kūst). Šito grafiku neizraudzījos baigi rūpīgi. My bad. Noteikti var atrast ko izteiksmīgāku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]po
2016-05-05 16:13 (saite)


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]po
2016-05-05 16:17 (saite)


vai tā.

enīvei, tā "globālās sasilšanas" propaganda ir fantastika. ļoti dārga un bīstama, tomēr - fantastika. bet, kā saka, kaut kam jau jātic... kā citādi tos cilvēkus iejūgt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2016-05-05 16:34 (saite)
"Vnk Antarktīda kopumā atdziest, ledāji paliek tikai biezāki (pāris mazi punktiņi kūst)."

Antarktīda kūst daļēji, savukārt Ziemeļu ledus okeāns un tam apkārt esošās mūžīgā sasaluma teritorijas gan pēdējo 20 gadu laikā ir nokusušas daudz un strauji.

""globālās sasilšanas" propaganda ir fantastika. ļoti dārga un bīstama, tomēr - fantastika"

Par to, ka šobrīd notiek globāla sasilšana, klimatologiem ir konsensus. Diskutē par to, vai cilvēka izraisīta, vai dabiska. Ja paskatās uz straujo t` kāpumu pēdējos 50 gados, kas sakrīt ar strauju industrializāciju, tad kaut kā grūti noticēt, ka cilvēki to nav vismaz ietekmējuši.

Ja tu uzskati, ka tā ir fantastika - tad kādēļ visi klimatologi melo? Un kāds gan sliktums cilvēkiem celsies no tā, ka tiks samazinātas siltumnīcas gāzēm pieļaujamās izplūdes kvotas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Agenda 21
[info]po
2016-05-05 19:40 (saite)
Visi klimatologi nemelo. Vispār - klimatu nav iespējams modelēt nākotnē - neviens uz planētas to nesaprot ne tuvu tādā līmenī. Tie modeļi ir vnk modeļi - izejot no noteiktiem parametriem, kurus pašreizējā kultūrtelpā un finansu/varas telpā diktē jaudīgākie spēki (tie, kas "Globālās sasilšanas" vārdā var uzspiest visiem savus spēles noteikumus, ierobežojot vairākumu elites interesēs).
Un kāpēc lai vispār kāds kādam noteiktu izplūdes kvotas? Tā vispār ir jauna valūtas forma, kuru vnk ir izdevīgi drukāt un tirgot - kā katru fiktīvo valūtu. Turklāt, ar to tirgu var forši spēlēties, pamainot prognožu modeļus/politiku/propagandu un kvotu daudzumu.
Tai "cilvēka ietekmei" nav seguma. Ja ļoti samiedz acis un saliecas īstajā leņķī, var saskatīt datu josliņas, kurās uz brīdi korelē industrializācija ar siltumu vai tml. Bet tieši tādas pašas sailšanas ir bijušas arī citos laikos, un arī pēdējā gadsimta laikā industrializācijas un silšanas tendences vērsušās arī savstarpēji pretēji (nav korelējušas - par cēlonību nemaz nerunājot).

Protams, baisi tie bubuļi, var sabīties, ja grib. Un nobijušos cilvēkus ir viegli čakarēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?