Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2016-01-13 13:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:xange
Mūzika:200+ tabs
Entry tags:informācija, interneti, laiks, lielvārdes josta, vēsture, zināšanas

noise to signal ratio
Kad beigsies internets, katram būs, par ko ķert pie sirds - "kāpēc es neizlasīju par X, kamēr tas vispār vēl bija iespējams?" Vienu dienu šito bezgalīgo bibliotēku aizslēgs. Bet pašlaik to Lielvārdes jostu, kas tur mūs katru un visus kopā, var pārlasīt un pārrakstīt.
Dzīvais mantojums ir knapi dzīvs. Ar ko gan citu tik labi nomērdēt badā kā ar pārticību? Nākamās paaudzes mūs nesapratīs un nemācēs mums piedot. Kaut gan, kā pierāda progresa ideja, katrā pagātnē cilvēki ir bijuši tikai stulbāki - grūti iztēloties, cik debili bijuši senie grieķi, ēģiptieši, babilonieši, šumeri - vai kaut vai vietējās senatnes mežoņi, kuriem gan paveicies piedzimt krietni vēlākos jeb gudrākos laikos. Visiem tiem idiņiem nebija pat mp3 un Made in China - par feisbuku vispār nerunājot.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]anrys
2016-01-13 14:57 (saite)
fāča jau visu sācis lādēt 1tb ārējajos diskos, diezgan laba čupa viņam ar viņiem jau.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2016-01-13 20:43 (saite)
Interneta bekaps? :D Miļjards cietņu ar kaķiem un plikām meitenēm.

Šaizīgi, ka tie cietņi, maitas, arī mirst. Neesmu kārtīgi papētījis, bet šķiet, ka nav drošu digitālu bekapu (izņemot, protams, vairākas pastāvīgi atjaunotas paralēlās kopijas). Karoče, viss, ko vērts, jāmācās no galvas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sarkanvilks
2016-01-14 00:41 (saite)
http://arstechnica.com/gadgets/2006/11/8288/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2016-01-14 01:42 (saite)
Vēl var siet niecīgus mezgliņus maziņā aukliņā, ko satin sīkā, kilobaitīgā kamoliņā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sarkanvilks
2016-01-14 14:19 (saite)
es Tev par sazvērestību teoriju, noraktu (sentēvu) tehnoloģiju, lielvārdes jostu.. grāmatu grāmatu.. ne burtiņa nemainīt. A Tu man māci kā prievīti pīt

http://blogs.pcmag.ru/files/imagecache/big_photo/blogphoto/windows_95_scanner_boot_up.gif

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2016-01-14 15:10 (saite)
QR kods pēc idejas arī tāds noturīgs pret bojājumiem, nolasāms pat dubļainos laikapstākļos, bet tikai tad, ja aparātā uzinstalēta un palaista attiecīga lasīšanas technoloģika.
Varbūt arī kaut ko par prievītēm esmu teicis, bet tad jau drīzāk tādēļ, lai tu pastāsti, kā to jostu nolasīt. Prievīte tikai tāda atgriezeniskā inženērija, neironu hārdvēra vingrinājums centienos atkost derīgu lasīšanas manieri. Tā josta te riņķī var mētāties vai nemētāties vai kaut vai aiz stikla garumā pie sienas piegodināta, bet, vot, pasakiet, kā no viņas to Win'95 palaist, lai tā skenējošās acs piramīda nekļūtu tik vertikāla, ka no slaiduma savelkas adatā un pat kamieli nevar saredzēt, kur nu vēl kaut kādus tur gudrības pikseļus!
Ne jau sacensībās mēs te skrienam, bet uz vienu mērķi, pie kura katram tā aka dod padzerties. Karavānā vai pa vienam - arī kamielis zem tā sava kupra vienreiz sačervelējas tādā pašā skujiņā, kāsītī vai kāškrustiņā, kas tad pēc tam kādam no jauna jānolasa, lai noorientētos šai lielajā vārdu jostā.
Īsāk sakot, pastāsti par skeneri! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?