Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2014-09-03 13:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:nato



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mapats
2014-09-03 13:48 (saite)
Velsiešiem blakus neviens nežvadzina ieročus un "neaizstāv tautiešus" ārzemēs.

http://www.occuworld.org/news/1387188

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2014-09-03 14:31 (saite)
Būtu labāk hokeju spēlējuši. Ka nemāk paši sevi vadīt, tad kādam ir jādzen, lai nolaistu tveiku. Skatītāji, piecdesmit sestajā cēlienā aizmirsuši, ka paši ir apsēdušies, turpina ticēt izrādei, maksāt un plaudēt, lai tikai tas seriāls tiktu uz priekšu. Tikmēr realitātē tavs lielākais ienaidnieks - tavs paša saimnieks - apzog tevi, melo un pazemo dienu no dienas, un tas gan ir labi. Tas ir tik labi, ka varētu dot vēl ko vairāk - varētu savai valstij, savam vergturim atdot godu un veselību, jukt prātā par tētuka strīdiem ar kaimiņu, kad šie tikvien kā nevar sarunāt, kurš tevi drāzīs pirmais.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2014-09-03 20:55 (saite)
Mani interesē:
1. kādu Jūs redzat ideālo pasauli?
2. Kas jādara, lai no šī brīža situācijas tuvotos ideālam?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-09-03 21:12 (saite)
1. Ar "pasauli" domājam "cilvēkus", jo "pasaule" ir tikai ideja, kamēr cilvēki ir īsti. Kādus es redzu ideālos cilvēkus? Tādus, kuri atzīst katra tiesības uz savu dzīvību jeb neatzīst vardarbību. Tāteikt, dari, ko gribi, tikai nedari pāri. Dzīvo un ļauj dzīvot. Tie būtu cilvēki, kas saprot un ciena sevi un citus.
2. Katram pašam jāmācās, kas viņš ir, kādas ir viņa un citu cilvēku tiesības, un jāuzstāj uz tām. Atkarībā, kurā ļaunuma pusē sēž cilvēks, tas var nozīmēt pārstāt pavēlēt citiem, sodīt tos vai aizliegt tiem nodarbes, kas nevienam nenodara kaitējumu (t.i., nepārkāpj citu tiesības), vai arī atteikties iet slepkavot valsts vai citas reliģijas vārdā, atteikties maksāt dzimtbūšanas meslus ("nodokļus"), pielietot pašaizsardzības principus (piemēram, ja vīrs dauza sievu, sievai ir visas tiesības šādus uzbrukumus apturēt) utt.

Ļoti vienkārši. Varētu formulēt arī īsāk:
1. dzīvo un ļauj dzīvot
2. dzīvo un ļauj dzīvot

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]basta
2014-09-03 16:17 (saite)
viņu vecvecāki protestēja pret karu ar ādolfu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?