Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2014-06-18 14:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:brīvība, noziedzība, pašaizsardzība, taisnība, valsts

Dabiskā likumība
Fundamentāli tikumisks (morāls) jautājums: ja cilvēks A, nolēmis aplaupīt cilvēku C, hipnotizē un noalgo cilvēku B, kurš noziegumu pastrādās A vietā, transā neapzinoties tikumību kā tādu, jo viņā tā aizstāta ar paklausību cilvēkam A, tad cilvēka C pienākums ir cīnīties pret noziedznieku B vai pret visu sazvērestību A-B, vai tikai pret A?



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: nelieša mentalitāte
[info]po
2014-06-19 14:59 (saite)
Jautājums ir par to, vai vieniem cilvēkiem var būt tiesības pārkāpt citu tiesības. Atbilde - nē, nevar. Gļukot, ka var, ka ir iespējama "vara", ka daži cilvēki stāv pāri taisnībai un saprātam, ir naturāli slimi. Nav starpības, vai tie šizofrēniķi saka, ka sargās no citiem tādiem pašiem vai ka politiskie rituāli maģiskā veidā padara mani par kāda cita vergu. Nevienam nekas nepienākas par neko - jo viss tas "bezmaksas" sūds, ko dara valsts, ir reāli konfiscēts darbs, laiks un saprāts - visi tie vagari varētu darīt produktīvu darbu, a kkādi idioti vnk atbalsta ideju, ka nepieciešami parazīti, jo tie pasargāšot no parazītiem. Absurds. Tu nevari atcelt absurdu, izpušķojot to.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: nelieša mentalitāte
[info]barvins
2014-06-19 15:43 (saite)
Sūds par birokrātiem un parazītiem, skaidrs taču, ka tā sistēma vietām ir bezjēgā neefektīva un negodīga, un visus tas tracina, ne tikai tevi.

Bet, mans punkts bija par to, ka tu iepriekš uzstāji uz tiesībām pašaizsargāties, bet līdzko tu pasaki, ka tev ir tiesības pašaizsargāties, tā tu būtībā pasaki, ka tev ir tiesības pārkāpt citu tiesības (ar atmazku, ka tie citi vispirms pārkāpj tavas tiesības).
Ar ko tu esi labāks pār valsti, ja uzskati, ka tev ir vara un tiesības kādu nogalināt tikai tāpēc, ka viņš grib nogalināt tevi?

Savukārt, ja nu tu pēkšņi atmet ideju par tiesībām pašaizsargāties, tad huļi tu vispār pīksti, ka kāds tevi apspiež?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: nelieša mentalitāte
[info]po
2014-06-19 15:44 (saite)
Tev vispirms jānoskaidro, kas ir tiesības un kāds ir to pamats.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: nelieša mentalitāte
[info]barvins
2014-06-19 17:56 (saite)
Ček, apskatīju 10 populārākās interpretācijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?