pikku_myy ([info]pikku_myy) rakstīja,
@ 2011-09-10 00:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:andorra, france, hitch, spain

Andora-Spain 8.-9.09.
Lieliska Andora! Mans pirmais rits sakas ar mazu, izspurusu meiteniti, kas, pamanijusi, ka esmu pamodusies, iet to stastit tetim un pec tam ieskrien pie manis un uzdod paris jautajumu spaniski. Noprotu, ka jautajums ir par to, ka runaju vai no kurienes esmu, bet mana atbilde, ka izradas, nav bijusi ista. Meitenite mani papeti un aizcilpo pabeigt savus zimejumus. Velak gan vinai, gan masai karte paradu, no kurienes esmu, vinu tevam, kas mani uznem - pastastu sikak par valodu izcelsmi utt., savu celu. Lielaka maasa man uzdavina ziimeejumu. Paedam brokastis un runajamies. Sodien valsti ir brivdiena - svetki, it ka vairak religiozi, un tapec tas mus sodien nesaista. Dosimies kalnos, bet izradas, ka taisisanas ir veselas lugas verta, jo berni nezina, kas ir laika ierobezojums vai steiga, un nedaudz kaprizejas. Man iedala braaleena vai braala apavus, kas ir nedaudz nedaudz par lielu, tomer der gluzi labi, izbraucam no ciematina, un, kaut ari skats VISUR, pat pa logu ir fantastisks, ieleja ir gleznaina. Pa tacinu dodamies augsup, un mazakais kipars ari man ik pa laikam piekeras pie rokas, un loooti velas uznemt foto. Secinu, ka esmu atradinajusies no kalnoskapsanas un palaidusies slinkuma musu fLatvijaa, bet neesmu tik shvaka, lai padotos :) labs kaapiens! augi loti liidziigi LV, dazi atskiras.

Esmu aprekinajusi, ka man butu jaizbrauc 14-15, lai noklutu laika Valensija, tapec saku nedaudz uztraukties, kad pienak sis laiks. Paedam lieliskas pusdienas, meitenes noskaidro krasas, kas man patik un ta iemacos pirmos vardus spaniski: naaranhas (naranjas), roho (rojo), amarillo, violeta, un man tiek uztaisita diezinu rokasspradze & zimejums. Daudz makslas! Man tiek izstastits, ka no Spanijas gimene te parcelusies bernu izglitibas del, un ari tas ir iemesls, lai parceltos drizuma citur. Uun visbeidzot mani aizved gandriz lidz pasai robezai.

Stopet no Andoras svetku diena ir... interesanti. Masinu nav daudz, un vini nav pieradusi pie stopetajiem, bet pec kada mirklisa mani panem spanu kompanija, 2 jaunkundzes un 1 puisis, kas aizved lidz celam uz Barselonu. Te turpinu cela mala, sazvanos ar LV, jo Andora zvani ir loti dargi, tapat sms - 0,21 Ls.

Gaidu kadas 20, varbut 30 min, ipasi laiku neuznemu, lidz apstajas busins un saku OKEY soferitim, kas dodas lidz pilsetai ar nosaukumu Manresa. Mums nav daudz, par ko runat, jo vins saprot tikai spaniski, tomer nedaudz saprotamies; tomer netieku izlaista uz galvena cela, bet pasa Manresaa - jo esot "no problems" noklut from Manresa to Barcelona, tas esot tuvu. Manresa nav ipasi glita pilseta - atgadina stastu par Pas de la Casa, veikali un kubinveida apbuve.

Seit ari gaidu ilgaku bridi un apstajas kads onkulitis, kurs otro reizi panem stopetajus - pirmie esot bijusi slovenu puisi, kad vins braucis uz Rigu (!). Vini esot gaidijusi 2h. Soferitis druscin runa angliski, un mani izlaiz Barcelonas aplii, benzintanka (uzzimeju simbolinu, lai var saprast :) ) "jo tur ir ari viesnica, ja tev neveicas". Sita sabaidita stavu BRC, un uz mani skatas 2 autobusu pasazieri, kuriem ir zalaa benzina pietura.

Stavu. Stavu. Stavu. Ta ka man nedaudz apnik, izdomaju iet no izbrauksanas uz benzintanka ieejas pusi. Tur man sparigi sak mat kada sieviete un jauna meitene: sak, 3 autobusi no Rumanijas tikko devas uz Valensiju. Ai, ka tev ta! Paliec pie mums sonakt. No problems! Un es... piekritu.

Haha. Naivaa. :) Nenee, bija lieliski! Pa celam noskaidrojam, ka vinas ir no Rumanijas, bet meitene strada Spanija. Velak (kad mani jau n reizes megina ar visu pabarot) runajamies, izradas, vina ir mana vecuma, ik reizi, kad stastu par to, ka celoju, vinas mamma saka "dios mio" (un istaba ir ari daudz svetbilzu). Parunajam par macibam, tradicijam, man pat atvel gultinu :) Un ir KARSTS! Izvelos gulet zem planas segas, nevis gulammaisaa, kas gan ari ir plans. vinas dzivo superiga majina, kur, ieejot ieksa, ir daudz terases ar balkoniniem. Ista Spanija!

No rita atkal man ir jaaeed ka pie vecmammas, un turklat vel janem lidz, jo kundzem nedelu ir gavenis - nekadu piena produktu un olu - , un vel man lidzi iedod sviestmaizes. Ahhh! Bet rumanu ievarijums un darzenu-pupinu aizdars ir lielisks. Mate mani pavada lidz autocelam un vinai aiz uztraukuma nobirst paris asaru, kad dodos prom. Valensijai tagad butu 2 h attaluma.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mafia
2011-09-10 09:39 (saite)
Kur tava ceļa biedre pazuda?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]pikku_myy
2011-09-10 12:52 (saite)
Vina devas uz Bordo - cits marsruts un plani :)
Man savukart bij ieplanots Spanijas virziens, tapec Brive la Gaillarde skiramies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?