maizes lazanja
saldskābmaize
2 bundžas tomāti savā sulā
2 lieli sarkanie sīpoli, rupji sakapāti
ķiploki (cik garšo), sakapāti
raudene
estragons
s&p
2 lieli baklažāni
3 svaigi tomāti, sagriezti šķēlēs
galvenais ir ievērot cepeštrauka izmēru - maizei & baklažānam jābūt tik, lai varētu divus slāņus ar katru noklāt.
maizi sagriež centimetrīgās šķēlēs & ieliek krāsnī grauzdēties. nesadedzini! sīpolus ar ķiplokiem, s&p, raudeni & estragonu cep olīveļļā uz lēnas uguns, ilgi, kamēr viss mīksts, smaržīgs, karamelizējies. pielej sasmalcinātus (es izspiežu starp pirkstiem) tomātus, ļauj visam lēni vārīties ilgi. baklažānus sagriež centimetrīgās šķēlēs, apbārsta ar s&p, & cep olīveļļā kamēr mīksti & melnbrūni, ņam!
kad viss gatavs, cepeštraukā ielej drusku mērci. saliek maizes slāni, pārlej mērci, tad saliek baklažānu slāni. vēlreiz liek mērci, maizi, mērci, baklažānu. svaigā tomāta šķēles saliek visam pa virsu, & ieliek krāsnī uz pusstundiņu, lai maizīte ievelkas ar mērci.
---
āāāāāāā, šis it TIK GARDS!! <3