piile ([info]piile) rakstīja,
@ 2010-08-25 15:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:kāposts, lēcas, sīpols, ķiploks

izēdam pieliekamo #1, jebšu lēcas ar kāpostiem


puse kāpostu galviņa, sarīvēta/sagriezta plānās šķēlēs
viens liels sīpols, sagriezts mazos kubiņos
ķiploku daiviņas (cik garšo), sasmalcinātas
apm. 2c zaļās lēcas
1ēk sojas mērce
1ēk sezāmu eļļa
2 ēk rīsu etiķis
1tk cukurs
sķipsniņa kajenas pipari, varēja but vairāk
s&p

lēcas liek vārīties bez sāls labi daudz ūdenī, kamēr mīkstas, bet ne savārījušās putrā. karstā eļļā cep kāpostu, kamēr tas apbrūnējis, pieberot s&p. uzliek vēl bikiņ vāku, lai pasutinās & ir mīksts. labi daudz eļļā cep sīpolus ar s&p kamēr brūni/caurspīdīgi, pēdējā mirklī piemet klāt ķiploku, rūpējoties, lai nepiedeg. kārtīgi sakuļ kopā mērces sastāvdaļas & pārlej pāri lēcam, kas ir tikušas sajauktas ar sīpoliem. lēzenā trauka dibenā saliek kāpostus, tad lēcas pa virsu. lēcas vēl paliks pāri, bet tās tāpat ņammīgas.

---

sākušies (relatīvi-taču-ne-nopietni,-paldies-visumam) grūtie laiki - naudas nav daudz & pieliekamā ir visādi sausie produkti, kas noteikti jānoēd. sekos arī turpmāk vienkāršie -- varbūt ne vienmēr ļoti veiksmīgie garšas izvirtības ziņā -- centieni tikt kaut kā pie pilna punča. :)



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]piile
2010-08-26 15:15 (saite)
to es gan nepateikšu, piedod! esmu lasījusi daudz, viedokļi dalās. šoreiz nesālīju lēcas, jo mērce tāpat sāļa & gribas saglabāt lēcu garšu. turklāt šķiet, ka pākšaugi ar plānām ādām tiešām savārās drīzāk putrā, kad sasālī, bet vai tur ir taisnība vai nav, nezinu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?