piile ([info]piile) rakstīja,
@ 2010-07-02 19:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
marinētā soja


(fonā esošo var ignorēt, tā bija pavisam viduvēja.)

15-20 lielie sojas gabali
1/3c olīveļļa
1/3c sojas mērce
1/3c sinepes
1/3c citronu sula
3 ķiploku daiviņas
1/2tp melnie pipari
var vēl piebērt sinepju sēklas, ja ir pa rokai

soju pārlej ar verdošu ūdeni & ļauj tai uzbriest, tad izspiež no tās ūdeni & ieliek traukā, kam var uzlikt vāku. pārējo sablenderē kopā, tad pārlej pāri sojai. uzliek vāku & ieliek ledusskapī, ļaujot iesūkties vismaz 24 (bet labāk jau vairāk) stundas. var ik pa laikam kasti sakratīt vai gabalus apgriezt, lai visi ir vienmērīgi noklāti ar marinādi.
uz karstām oglēm cep, kamēr apbrūnējis/kraukšķīga ārpuse. ar oglīti arī garšīgs. :)

nb! uz iesmiem šādi, savādāk neapcepās forši/krīt nost:


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zefiirs
2010-07-03 12:45 (saite)
sipolu marinādē arī sojas garša nebija vispār, varēja pat gabaliņus neceptus ēst, cik garšīgi :D
darījām tā : viena vai divas pakas lielo sojas gabaliņu, katlā uztaisa marinādi no ūdens, nedaudz etiķa, daudz sāls un cukura(pec garšas, bet vajag diezgan, jo soja slikti ķer kaut kā), pucpaciņas garšvielas šašlikam(ražojumu nezinu, papīra paciņā, 19sant rimi), vēl kādas garšvielaspēc izvēles, novāra gabaliņus, kādas desmit divdesmit min, nu jāskatās. tikmēr sagriež ripiņās sīpolus, ņemu kādus piecus lielus, var vairāk, atkarībā, cik paciņas sojas, nolej marinādi sojai, nedaudz nospiež, uzgāž eļļu, pamīca, tad kārto traukā kārtās - sīpoli, soja, sīpoli soja utt, tikmēr ir jau pa jaunu uzvārīta marināde, tāda pati, bet šoreiz drusku stiprāka, to pārlej pāri, un atstāj ievilkties. būtībā var cept jau pēc pusstundas, bet nu labi ir atstāt uz kādām trim, tad ir ieāli, nākamajā dienā vispār pasaka. ak jā, un jāuzmanās lai neapēstu jau neizceptus gabaliņus :Dtos sīpolus vislabāk atsevišķi uz restītēm sacept.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zefiirs
2010-07-03 12:47 (saite)
garšo kā tradicionālais šašliks, svaigs, nedaudz skābens

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]piile
2010-07-03 13:01 (saite)
eh, kā saskrēja siekalas! :) izklausās ņamm, būs jāpemēģina! paldies par recepti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zefiirs
2010-07-03 13:18 (saite)
vienmēr laipni !

jā, man pašai saskrēja, nesaprotu, kur likties, bez mazvai jāskrien uz veikalu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zero_weirdness
2010-07-03 13:11 (saite)
mēs taisam līdzīgi, tikai visu vienā traukā un vēl klāt padaudz sojas mērci, tas dod to sāļumu, vēl lauru lapas, veseli melnie pipari, var arī ķiploku un cepam parasti ne uz iesmiem, saspiežam cieši cieši ar visiem sīpoliem tajā režģī un gatavs.
sinepju recepte jāizmēģina (:

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zefiirs
2010-07-03 13:21 (saite)
mēs jau arī vienā traukā visu, un pie citām garšvielām ietilpst veseli melnie pipari un lauru lapas, dilles dažreiz arīdzan, ķiploku pierīvējam, būtībā taspats (: tikai sojas mērci nea, tā jau tāpat visur

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?