piile ([info]piile) rakstīja,
@ 2010-07-02 19:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
marinētā soja


(fonā esošo var ignorēt, tā bija pavisam viduvēja.)

15-20 lielie sojas gabali
1/3c olīveļļa
1/3c sojas mērce
1/3c sinepes
1/3c citronu sula
3 ķiploku daiviņas
1/2tp melnie pipari
var vēl piebērt sinepju sēklas, ja ir pa rokai

soju pārlej ar verdošu ūdeni & ļauj tai uzbriest, tad izspiež no tās ūdeni & ieliek traukā, kam var uzlikt vāku. pārējo sablenderē kopā, tad pārlej pāri sojai. uzliek vāku & ieliek ledusskapī, ļaujot iesūkties vismaz 24 (bet labāk jau vairāk) stundas. var ik pa laikam kasti sakratīt vai gabalus apgriezt, lai visi ir vienmērīgi noklāti ar marinādi.
uz karstām oglēm cep, kamēr apbrūnējis/kraukšķīga ārpuse. ar oglīti arī garšīgs. :)

nb! uz iesmiem šādi, savādāk neapcepās forši/krīt nost:


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zero_weirdness
2010-07-03 13:11 (saite)
mēs taisam līdzīgi, tikai visu vienā traukā un vēl klāt padaudz sojas mērci, tas dod to sāļumu, vēl lauru lapas, veseli melnie pipari, var arī ķiploku un cepam parasti ne uz iesmiem, saspiežam cieši cieši ar visiem sīpoliem tajā režģī un gatavs.
sinepju recepte jāizmēģina (:

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zefiirs
2010-07-03 13:21 (saite)
mēs jau arī vienā traukā visu, un pie citām garšvielām ietilpst veseli melnie pipari un lauru lapas, dilles dažreiz arīdzan, ķiploku pierīvējam, būtībā taspats (: tikai sojas mērci nea, tā jau tāpat visur

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?