piile ([info]piile) rakstīja,
@ 2009-10-17 22:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:fiksais, milti, saldais, šokolāde

cepumi ar šokolādes gabaliņiem


2c milti
2tk cepamais pulveris
1tk kanēlis (var arī nelikt)
1/2tk sāls
1 tāfele tumšā šokolāde, rupji sakapāta
3/4c cukurs
1/2c eļļa ar neitrālu garšu
1/4c ūdens
1tk vaniļas ekstrakts

miltus, pulveri, kanēli & šokolādi kārtīgi sajauc kopā vienā bļodā. otrā bļodā cītīgi sakuļ kopā eļļu ar cukuru, tad pielej ūdeni & vaniļu & samaisa. slapjo pielej sausajam, sajaucot tiktāl, lai nav vairs sausi milti, bet ne vairāk! uz vaskpapīrotas pannas pikucīšus saliek (var samērā tuvu, jo tie neizplūst ļoti, bet vairāk pūšās uz augšu!) & cep 180'C aptuveni 7 minūtes, ja grib mīkstākus cepīšus, vai ilgāk, ja garšo kraukšķīgāki. cepumi kļūs cietāki arīdzan, kad atdzisīs.

---

augšiņas nebrūnē, bet dibentiņi gan, tāpēc labāk mērīt gatavības pakāpi iebakstot ar pirkstu, nevis gaidot, kad mainīs krāsu! :)



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: es īsti nesaprotu
[info]piile
2009-10-23 17:51 (saite)
http://en.wikipedia.org/wiki/Vanilla_extract

tas ir tumštumši brūns šķidrums, kam ir ļoti spēcīga garša tīrajā, jo ir spirta šķīdums, laikam. varētu cerēt, ka kādā smalkākā bodē to var atrast, piem. stokmanī vai sky, bet rimi gan neesmu pamanījusi.
neesmu strādājusi ar rimi nopērkamajiem ekstraktiem, taču šķiet, ka vari pilnīgi droši aizstāt manis minēto ar pāris pilieniem (vai cik tur) to otro. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?