PHz superblociņš - Fear and Loathing in FPS [bloks|kalendārs|spamparāde|autors]
PHz

[ autors | sc userinfo ]
[ kalendārs | MEGA!!! ]

Zibenstakas
[Paskat tik:| SpampamparādeKārtībai jābūt!OKomentiņiES ]

Fear and Loathing in FPS [2006-12-18|12:34]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tagi|]
[Mūzika |Boris & Merzbow - Sun Baked Snow Cave]

Šorīt kārtējo reizi apstiprinājās kaut kur lasītā tēze, ka vislabāk sapņus var atcerēties, pamostoties agri no rīta un pēc tam aizejot gulēt vēlreiz. Parasti uz optimistiski stundu agrāk uzlikto modinātāju es vispār nereaģēju, taču šorīt pēc relaksējošajām brīvdienām to izdevās sadzirdēt. Taču gultā bija tik forši un uz darbu agrāk iet tomēr nesagribējās, tā nu nolēmu vēl nedaudz pasnaust.
Nosapņoju sapni par savdabīgu spēli, kuras ārtelpu dizains bija kā Dūmam, ieskaitot spraitveidīgos apgaismes ķermeņus, reālistiska apgaismojuma trūkumu un nepiespiestus lēcienus no 5m augstuma, taču iekštelpas atgādināja jau kaut ko stipri smalkāku, kas pēc kvalitātes man likās kā Half-Life 2 (kuru neesmu spēlējis), bet šaurība un tehnokrātiskais dizains lika atcerēties Aliens vai kādu citu kosmisko sāgu ar kosmosa kuģu šaurajām telpām.

Un lūk, šo sapni es izsapņoju divas reizes, pirmo reizi ieskrienot nedaudz tualetei līdzīgajā ar baltu plastmasu izklātajā iekštelpā un bez apdomāšanās nošaujot tur stāvošo sargu, bet otrajā secinot, ka sarga tur nav. Tieši tajā brīdī pārņēma diezgan īstas bailes, saprotot, ka ienaidnieks ir pamanījis, ka es nāku un var būt noslēpies jebkur, uzklupt no jebkura stūra. Sapnis tā arī beidzās, man trīcošam ielīdušam "tualetes" kaktā.

Pēcdomas: nu kad beidzot būs spēles, kur pretinieki uzvedīsies kaut cik dabiski, nevis vienveidīgi kā māla blāķi stāvēs tur, kur līmeņu dizaineris tos ir nolicis? Kad beidzot spēles pasaule pa īstam atdzīvosies? Kad sagaidīsim pretiniekus, kas, uzzinot, ka tuvojas protagonists, uztaisa kādu action spēles varoņa cienīgu triku, uzlienot gaitenim pie griestiem vai vismaz noslēpjoties aiz durvīm?
Protams, neizslēdzu iespēju, ka pa pēdējiem 6 gadiem spēļu industrija ir pavirzījusies uz priekšu un to paveikusi, zināmas iepriecinošas iezīmes saskatu jau 2001. gada "No One Lives Forever", lai gan arī tur īstā rosība sākas tikai pēc Keitas Ārčeres ierašanās, pirms tam bruņotie onkuļi pastaigājas vienīgi pa savām iemītajām taciņām.
Ir dzirdēts šis tas labs arī par F.E.A.R, un pavisam patīkama pārmaiņa varētu būt S.T.A.L.K.E.R., kur spēles darbība norisinās neatkarīgi no spēlētāja. Ja zinat vēl kādu labu piemēru, droši ziņojiet komentāros!
zibenstakaiekomentēt

Komentiņi:
[User Picture]
Kas:[info]pirx
Cikos:2006. gada 18. Vecembris plkst. 17:20
(zibenstaka)
Sakārdināji... nāksies pameklēt kādu no šiem jaukumiem konfekšu veikalos...
Kas:[info]phz
Cikos:2006. gada 18. Vecembris plkst. 17:36
(zibenstaka)
Jā, vienīgi uz S.T.A.L.K.E.R. nāksies vēl līdz nākošā gada pirmajam ceturksnim pagaidīt. Kā arī kompi droši vien nāksies uzjaunot.
Atcerējos, vēl Metal Gear Solid 2 esot baigi labais AI, un par Halo arī kaut ko esmu dzirdējis, bet tas gan tā šaubīgāk liekas.
Kas:[info]phz
Cikos:2006. gada 18. Vecembris plkst. 17:39
(zibenstaka)
Ak jā, un vēl jau arī Thief visas 3 daļas nav zemē metamas, un NOLF ir 2 daļas, Halo ir turpinājums un Far Cry arī ir vērts iepētīt... tā kā var aizrauties ;)
[User Picture]
Kas:[info]veed_logs
Cikos:2006. gada 19. Vecembris plkst. 11:38
(zibenstaka)
diez gan neslikti, tikai nākamreiz pamēģini nosapņot vairāk darbības - šaudīšanās u.c.

starp citu, ko tu spēlē šobrīd? nu, ja tev tādi sapņi.

sen nekas nav geimots. ļoti sen...
Kas:[info]phz
Cikos:2006. gada 19. Vecembris plkst. 11:49
(zibenstaka)
Spēlēju es, protams, veco labo Doomu visdažādākajās tā izpausmēs, un šobrīd cenšos iziet arī No One Lives Forever, kā jau var nojaust pēc raksta.
Jā, nākamreiz pacentīšos, varbūt nemaz nebūs tik grūti, kāpēc - to varēs izlasīt nākošajā rakstā.

P.S. Doomu var tīklot caur internetiem! Biedrojies!
[User Picture]
Kas:[info]veed_logs
Cikos:2006. gada 20. Vecembris plkst. 10:42
(zibenstaka)
Šit, nebiju iedomājies par dūmu tīklā... bļin.... nu varbūt kaut kad maijā...