Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2009-06-01 09:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Prognoze :)
Vienā citā diskusijā izlasīju:

Kā liecina „Nekā Personīga” rīcībā esošās ziņas, tad arī Finanšu ministrijā ir apsvērta iespēja, ka Latvijā varētu ieviest talonu sistēmu. Tas formulēts kā iekšējais piespiedu aizņēmums, kad daļu algu, piemēram, 20 līdz 40 latus izmaksātu valsts parādzīmēs.
(c) Tvnet

Mana prognoze šai sakarā:

Domāju, ka būs līdzīgi kā bija ar sertifikātiem. No sākuma ar taloniem neko nevarēs iesākt, un to kurss pret reālo naudu pamatīgi nokritīs, un tad uzņēmīgi ļauži talonus uzpirks, lai pēcāk apmainītu pret naudu. Un maiņas brīdi viņi paši noteiks :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2009-06-01 10:12 (saite)
Aicinātu gan tik ļoti uz talonu jautājumu neiespringt, drīzāk šī informācija jāskatā šādā kontekstā:
1.Gruškevics(TP) nāk klajā ar paziņojumu, ka varētu tikt atlaisti 10000 skolotāju. Varētu. Varētu tikt arī neatlaisti - IzM ir skatīti n dažādu risinājumu.
2."Nekā personīga" rīcībā ir ziņas no FM(vieni vienīgi TP) - ir apsvērta iespēja, ka Latvijā varētu ieviest talonu sistēmu. Skaidrs, ka ir apsvērta. Lai mani kāds palabo, ja kļūdos, tak pēdējā pusgada laikā iekš FM nav apsvērta tikai iespēja aizņemties naudu no Plutona iedzīvotājiem:)))
3.Tieslietu ministrs! Segliņš(TP) nāk klajā ar paziņojumu, ka tiek apsvērta pensiju, kas pārsniedz 100 latus, samazināšana par 20 procentiem. Atkal. Kādas tik iespējas netiek apsvērtas. Tak ikvienam skaidrs, ka pensijas sāks šķērēt un par to reāli domāt tikai tad, kad pilnīgi viss cits būs nošķērēts. Uz vasaras beigām, ne ātrāk.

Kaut kā tā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2009-06-01 10:19 (saite)
Ar taloniem kā piespiedu aizņēmumu es redzu valdošajiem pierasta "biznesa" iespēju, tāpēc šo variantu nenorakstītu kā galīgi neiespējamu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2009-06-01 10:23 (saite)
Esi pārāk augstās domās par valdošajiem - ar taloniem būtu liels čakeris un neprognozējams iznākums, ir vienkāršāki, ienesīgāki un drošāki risinājumi.
:)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sirdna
2009-06-01 10:32 (saite)
uzņēmīgie ļauži izrādīsies atslēdznieka, hūtaiņa un mākoņtēva kōreši...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2009-06-01 10:35 (saite)
Par tiem pašiem vien domāju, ne par kādiem citiem :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sirdna
2009-06-01 10:38 (saite)
šitais "nekaspersonīgs" varēja drusku samazināt tvaiku svilpē un tracināt cilvēkus ar žurnālistu tradicionāli maldinošajiem lozungiem.

Senlaikos vajadzēja spiest sensācijas, tipa, virsraksts - "Rīt valstī būs totāls pizģecs!". Tekstā izrādās, ka to izteicis kāds apdzēries tīnis, runādams par to, kā viņš rīt jutīsies, pamodies ģimenes klēpī. Tagad žurnālisti pēc inerces turpina taisīt ziloņus, tā vietā lai sāktu mazliet filtrēt bazāru un mēģinātu to salāgot ar realitāti.

Skandāls jau ir, tas nav jātaisa lielāks.

(Atbildēt uz šo)


[info]zvirbuleens
2009-06-01 13:51 (saite)
Ja? Man domāt, talonus gan vajadzētu izsniegt visiem vienādu daudzumu, apmaiņai pret precēm.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2009-06-01 14:16 (saite)
Man šķiet, ka te tiek divas dažādas lietas putrotas. Viena lieta ir taloni, kas kalpo kā maksāšanas līdzeklis vai saņemšanas tiesību apliecinājums kādām precēm, bet otra apspriestā doma ir - piespiedu aizdevums valstij pret kaut kādu vērtspapīru. PSRS laikos tādi bija pēc otrā tēviņu kara obligāti līdz kaut kādam tur gadam (imho 50. gadu vidum vai beigām, bet tas gads ir jāprecizē, ja gribam būt precīzi), un brīvprātīgi bija 3% valsts aizņēmums.
Mana doma bija par otro - par vērtspapīriem, kuri tiktu doti naudas vietā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?