Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2009-04-22 18:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lasu ziņās, ka visādus budžetus būšot jāgriež par 40 vai pat visiem 50 procentiem. Un gan jau tas nebūs pēdējais, jo izrādīsies, ka pēc tādas apgriešanas ieņēmumi atkal būs kritušies, un vajadzēs griezt vēl un vēl. Bet laikam neko citu, kā apgriezt (atņemt, sadalīt) mūsu politiskā elite neprot. Ne valdošie, ne tā saucamā opozīcija.
Varbūt labāk pārtraukt šo agoniju, atmest pārspīlētu nacionālo lepnumu un uzaicināt valsti pārvaldīt kādam no ārpuses, no kādas sekmīgākas valsts?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sirdna
2009-04-23 09:44 (saite)
reāls variants.

ir jāvienkāršo valsts pārvaldes struktūra un jāatmet kaudze visādu saskaņošanu, pārbaužu un kontroļu un citas "savā sulā vārīšanās". Bet tas reducējas uz daudzu cilvēku atlaišanu, ko paši ierēdņi nedarīs. To var darīt kāds pietiekami spēcīgs un pietiekami neitrāls spēks. Latvija ir maza, visi viens ar otru cūkas ganījuši un meitās gājuši, tātad tam jānāk no ārienes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2009-04-23 10:20 (saite)
Man jau savulaik bija doma par monarhiju. Tikai monarham jānāk no ārpuses, no kādas senākas dinastijas, jo latviešiem pašiem savu "zilo asiņu" ir maz, un mēs arī nespētu to pieņemt, ja ķēniņš būtu kaimiņu Jēcis, kuru bērnībā visi mizoja ;-)
Varētu nākt kāds no Eiropas monarhijām, kāds jaunāks princis vai princese, kuram savā valstī tronis "nespīd". Pie viena būtu arī mums draudzīga karaļvalsts, kura mūs drusku pabalstītu politiski visādos veidos :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aizliegts_v
2009-04-23 16:26 (saite)
Vēl viens arguments par labu zviedriem. Un viņiem arī pieredze ar aizjūras teritorijām ir. Un mums ar viņiem arī, pie tam, ne tā sliktākā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2009-04-23 17:17 (saite)
Zviedriem, šķiet, nav bijušas nopietnas aizjūras teritorijas. Tikai Baltija. Tad jau labāk skatīties uz Holandi, viņiem pieredze daudz lielāka.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?