Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2008-11-24 08:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pa stihijas pēdām. Ceļojuma piezīmes :)
Kas priecē - mājas apsaimniekotājs šajā ziņā atkal bija uzdevumu augstumos, un pie mājas visi ceļi un celiņi bija notīrīti. Atlika tikai savu mašīnu drusku patīrīt, un varēju braukt. Laimīgā kārtā vējš bija naktī pareizi iegriezies, un daļa sniega no mašīnu rindas bija jau papūsta nost, un pārmērīga rakšana izpalika. Ceļš līdz lielajai šosejai arī bija tīrīts un pilnīgi braucams. Tikai lēnāk, jo daļa braucēju, šķiet, bija pārmērīgi lēni. Dažiem, kā izskatījās, nebija atbilstošu riepu, un tos pamatīgi nēsāja. Vai arī tie spolēja. Lai nu kā, bet uz priekšu pabraukt varēja, arī Ziepniekkalna iela bija tīrīta, tāpat arī Mūkusalas iela līdz aplim. Arī Salu tilts. Un Lāčplēša ielas pats gals. Tālāk jau sākās tipiskā Rīga. Cik nu braucēji paši iebraukuši, tik arī ir. Ar retākiem izņēmumiem, piemēram, Valdemāra ielu, kas bija notīrīta labi. Arī Gaujas iela un Vairoga ielas pārvads bija tīrīti.
Kas nepatīkami - nepamatoti lēni un traucējoši vilkās vairāki lielie džipi. Izskatās, ka to vadītāji vai nu pilnīgi braukt nemāk, vai arī tiem nav pieticis naudas atbilstošām riepām. Vai arī abi šie iemesli kombinējās.
Atsevišķas pieminēšanas vērti ir daži velosipidari. Man nav nekas iebilstams, ka cilvēki brauc ar velosipēdiem atbilstošos laika apstākļos. Bet šādā rītā tas ir pašnāvnieciski, turklāt ar neslēptu vēlmi kādu pilnīgi nejaušu cilvēku iesēdināt cietumā :(


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mamuts
2008-11-24 08:55 (saite)
Šitādā laikā - un ar vellapēdu?... ekstrēmisti! :DDD

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2008-11-24 09:01 (saite)
Pa ceļam bija arī viens pilnīgi bez kādiem atstarojošiem elementiem :( Labi vismaz, ka tagad no sniega labi atstarojas un stipri gaišāka braukšana, bet velosipēdistam jau ziemas riepu nav un tu nekad nezini, kurā brīdī viņš izdomās krist un uz kuru pusi. Un apbraukt viņu ar pietiekamu distanci ne vienmēr ir iespējams, ja ceļš nav tīrīts un pretī nāk citas mašīnas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mamuts
2008-11-24 09:28 (saite)
Vispār jau ir, ar tādiem baismīga paskata protektoriem. Tiesa, uz ledus tie ņifiga nedod, tāpat slīd.
Cik gan izlmisušam (vai stulbam) jābūt, lai šādos laika apstākļos riskētu ar vellapēdu uz ielas rādīties?...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2008-11-25 12:01 (saite)
Piekrītu, ka tieši uz ielas braucamās daļas, kamēr ceļi ir netīrīti, ar velosipēdu labāk nebraukt. Taču gribētu kliedēt arī dažus mītus - pirmkārt, velosipēdiem ir ziemas riepas, arī radžainās riepas. Otrkārt, lai ziemā brauktu ar velo, nav jābūt ne stulbam, ne izmisušam - tas ir normāls pārvietošanās veids un šādos apstākļos nereti ātrāks par mašīnu vai sabiedrisko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2008-11-26 11:09 (saite)
lai tas darbotos, vajag bišku tradīcijas.
teiksim, lifti nav publiskās tualates, tāpat arī ar divriteni ir jāmāk braukt lai netraucētu citiem (gājējiem t.sk.)....nu protams, arī vaģilām jāpierod.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2008-11-26 12:10 (saite)
Ir savulaik redzēts skats, ka pa Slāvu tilta apledojušo brauktuvi varonīgi uz augšu cīnās velosipēdists un viņam aiz muguras lēnām velkas milzīga automašīnu rinda, jo vadītājiem ir bail velosipēdistam tuvoties. Un īsts velosipidars jau nestums savu braucamo pa ietvi. Viņš cīnīsies! ;-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?