Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2006-08-25 12:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Steidzami jāmaina sabiedrības domāšana ;-)
Rīga, 25.aug., LETA. Patlaban Latvijā privātie uzkrājumi vecumdienām, tostarp dzīvības apdrošināšanas izmantošana ir nepietiekamā līmenī, liecina jaunākā socioloģisko un tirgus pētījumu uzņēmuma "Inmind" aptauja, kas veikta pēc Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) pasūtījuma.
Uz pieaugošā patēriņa fona dažādās jomās, kā arī kontekstā ar jaunākajiem datiem par iedzīvotāju novecošanu gan Latvijā, gan visā pasaulē Latvijas iedzīvotāju veidoto uzkrājumu līmenis ir kritiski zems.
Aptauja liecina, ka 63% respondentu dažādu iemeslu dēļ uzkrājumus vecumdienām neveic nemaz - 25% no tiem nav tādas iespējas, 12% par to nedomā, bet 26% to uzskata par bezjēdzīgu.
Eksperti uzskata, ka steidzami jāmaina sabiedrības domāšana.
---
Būtu jau jauki, ja ar aģitācijas un propogandas darbu vien varētu uzlabot ekonomisko situāciju ;-)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

paareja uz "Soikina sheemu"
[info]dunduks
2006-08-25 13:24 (saite)
uz Soikina taapeec, ka pilniigi liberaalajaa valstij nauda buus jaadrukaa pastiprinati, bet tas nevienam nav vajadziigs (pie mums ASV modelis nav iespeejams)

1. no 2008. gada nodolju maksaataaja naaves gadiijumaa n procentus izmaksaat mantiniekiem, laika gaitaa n samazinot liidz kaut kaadam sapraatiigam kopeejaa katla ciparam, tipa 20%.
2. sasniedzot pensiju vecumu ir izveele iznjemt visu iekraato, riskeejot ilgdziivoshanas vai neveiksmiigu darbiibu gadiijumaa raapot uz celjiem pie valsts peec kopeejaas piiraaga daljas, vai kaadu dalju paareejo sanjemot ikmeenesi, vai pilnibaa paljauties uz valsti kaa naudas maka tureetaaju
3. saakumposmaa valstij vareetu buut jaasavelk siksnas, jaapameklee sleeptaas rezerves utt., bet padomju/90o/20000 saakuma pensionaariem pamazam pievienojoties vairaakumam, probleema pati risinaatos
4. un, redzot, ka iekraato nodoklju naudu sanjem citu mantinieki naaves gadiijumaa, cilveekiem buutu papildus motivaacija visu sanjemt legaali

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: paareja uz "Soikina sheemu"
[info]petrovichs
2006-08-25 14:03 (saite)
Neenu, OK, visu saprotu, tikai no savas puses varu piebilst, ka dažam pilnīgi noteikti varētu stipri nepatikt doma, ka pēc viņa nāves kāds kaut ko saņem ;-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?