Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2006-04-01 11:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Viedoklis, kas rosina domāt
По мнению духовного лидера Тибета, истоки современного терроризма следует искать в зависти, которую Восток испытывает к западному образу жизни. "Этот терроризм взращивается годами. Люди на Востоке завидуют западному образу жизни, впечатление о котором у них формируется из телепрограмм, где общество выглядит развитым и счастливым. Лидеры стран Востока пытаются противопоставить этому религию, сплотить народ при ее помощи".
При этом Далай-Лама указал, что лично он не считает западное общество счастливым. "У вас большие дома, но в них живут маленькие семьи. Вы можете ездить по всему миру, но вам сложно пересечь улицу, чтобы зайти к соседу. Легкая жизнь вредит людям. Они становятся менее гибкими, их запросы все выше, они постоянно сравнивают себя с окружающими, кроме того, у них слишком широкий выбор, который в действительности означает отсутствие свободы".
===
Uhhh... Un domas kaut kā risinās lielo jautājumu virzienā, nevis par terorismu, kas citāta sākumā pieminēts. Domu daudz, bet pagaidām tās paturēšu pie sevis.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]buks
2006-04-01 12:44 (saite)
Tobiš es teiktu, ka Tibetas budisma sektu savstarpējajā hierarhijā (kas ir visai sarežģīga), "garīgais" līderis ir ar titulu "pančenlama". Savukārt "laicīgais" līderis ir ar titulu "dalailama". Nu līdzīgi kā prezidenta un premjerministra posteņi pie mums - dalailama ir kā premjers.

Politiskā ziņā viņš, kā jau valdības trimdā vadītājs un atbildīgs par visai lielo tibetiešu kopienu emigrācijā, ir spiests pamatīgi pašcenzēt savus izteikumus, jo gan ekonomiski, gan politiskā perspektīvā atkarīgs no Rietumu lielvalstu labvēlības vai nelabvēlības. Šaubos, vai tas viņu sajūsmina. Varbūt tāpēc viņa publiskajos izteikumos ir raksturīga visai ātra pāriešana no politikas un morālas dabas jautājumu aplūkošanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nulle
2006-04-01 12:50 (saite)
Aha, paldies. (Domāts bija laikam "uz")

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2006-04-01 13:35 (saite)
Paldies par hierarhijas iezīmējumu, bet tas neietekmē viņa teiktā būtību :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]buks
2006-04-01 13:37 (saite)
Es jau par viņa teikto neko neizteicos. Tikai kārtībiņa patīk, tb precizitāte terminoloģijā. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2006-04-01 13:43 (saite)
Nu jā, kārtībiņai ir jābūt :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nulle
2006-04-01 14:02 (saite)
Izteicies jau nu gan. :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?