Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2012-08-26 12:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
The Economist raksta, ka Somija ir pat varbūtīgāks kandidāts izejai no eirozonas nekā Grieķija. Vnk praktiskajiem somiem negribas maksāt par dienvideiropiešu izšķērdīgā dzīvesveida radītajām problēmām.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]divi_g
2012-08-26 14:19 (saite)
... Kas eventuāli ir viens un tas pats, jo budžeta nauda nāk no privātajiem līdzekļiem. Nez, šaubos. Turklāt somiem, atrodoties Eiropas šajā galā, ir gana skaidrs, ka katru tukšo šķirbu aizņems Krievija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2012-08-26 14:24 (saite)
Par Krieviju šajā kontekstā, jāatzīst, ka domu uzreiz neuztvēru :(
Bet par iemaksām un labumiem - nez vai kāda bibliotekāre Somijas laukos gūst tiešu labumu no somu uzņēmumu veiksmīgās tirdzniecības ar Itāliju vai Grieķiju, bet to, ka no viņas nodokļiem daļa aizies izšķērdīgo dienvideiropiešu subsīdijām, to viņai var viegli izskaidrot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2012-08-26 17:11 (saite)
Nez vai Tev vajag pieradit, ka mes atrodamies starp, tēlaini sakot, diviem ūdens virpuļiem - eiroatlantiskā un Krievijas, un katrs solis prom no viena tuvina otram. Tas būtiski samazina manevra iespējas.
Toties to lauku skolotāju vai ko nu varbūt var pārliecināt ar kredīta likmju kāpumu, kas, iespējams, notiks izstāšanās gadījumā; citiem vārdiem sakot, tas kļūst par sacensību demagoģijā starp dažādu virzienu piekritējiem, nevis ekonomisku jautājumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]termostats
2012-08-26 17:32 (saite)
Nu bet runa taču ir tikai par teorētisku izstāšanos no Eiro zonas, nevis ES. Zviedrija un Lielbritānija dzīvo bez Eiro un labi dzīvo, diez vai ir baigi pietuvinātas Krievijai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2012-08-26 18:21 (saite)
Nuuu, ja izstāšanās vēl nav notikusi, tb, ir "teorētiska", tad to nav ļauts apspriest? Tad jau jāprasa, lai [Bad username in LJ tag] šo ierakstu dzēš un nekad vairs nerunā par lietām, kas tikai varētu notikt :)
2kārt, Somiju nevar salīdzināt ar UK, jo viena atrodas eiroatlantiskā "virpuļa" perifērijā, otra ir viens no tā centriem. Zviedrijas situācija ir tuvāka, tomēr arī šeit imho ir būtiska atšķirība tajā, ka Somija, atšķirībā no Zviedrijas, ir bijusi Krievijas sastāvdaļa (gadsimtu) un, pēc pārdesmit gadu pauzes, PSRS pus-vasaļvalsts; fakti, kas Krievijā nav aizmirsti - ne velti Krievijas augsta ranga militārpersona atļaujas pamācīt Somiju, ar ko tai vajadzētu vai nevajadzētu militāri sadarboties.
Un, 3kārt, starp UK un Zviedrijas neiestāšanos un Somijas izstāšanos ir liela atšķirība no procesa viedokļa: ja pirmās attiecīgā brīdī nepārgāja uz tuvākas integrācijas līmeni, tb kustība nenotika, tad Somija, izstājoties no eiro, šo līmeni samazinās, tb, kustība iegūs negatīvu zīmi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?