Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2012-07-19 10:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šurp grāmatas uz skolu!
Pēdējā laikā ir parādījušās runas, ka vajadzētu skolu mācību līdzekļus digitalizēt un skolniekiem dot visādas tur planšetes vai laptopus un atteikties no papīra formas mācību grāmatām.
No vienas puses - moderni, kopsolī ar laiku un tā, bet no otras puses - vai kāds ideju iejūsminātais ir padomājis arī par ēnas pusēm?
Cik ilgi tādas planšetes vai laptopi kalpos tiem, kam mācības neinteresē? Kāda ir varbūtība, ka tehnika cietīs dažādos negadījumos? Nu sakausies drusku skolnieki, nu uzsēdīsies kāds uz somas, nu nokritīs soma zemē - ja papīra grāmatas tikai drusku apbružāsies un saburzīsies, elektroniskās ierīces piemeklēs labi zināmais Kirdiks.
Un ja agrāk skolnieks par neizpildītu mājas darbu taisnojās ar aizmāršību vai suni, kurš kaut ko sagrauzis, tad tagad attaisnojumiem klāt nāks arī elektrības trūkums un datorvīrusi. Vai ļaunie hakeri, kas izpildīto mājas darbu izdzēsa ;)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mmd
2012-07-19 10:37 (saite)
mobilo pērk un par to maksā vecāki, kas attiecīgi var sīko iepērt vai savādāk motivēt telefonu nepazaudēt, nesaplēst, u.t.t.

planšeti nopirks skola un ... pakratīs ar pirkstiņu? atstās uz otru gadu? piedzīs no vecākiem? visticamāk, ka nē ...

Bet ideja man patīk ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lavendera
2012-07-19 10:40 (saite)
hm, nu elementāri: ja bērns salauž, nozaudē vai citādi sabendē savu planšeti, viņš un vecāki ir iepriekš brīdināti, ka tādā gadījumā būs pa vecam jāpērk un jānēsā līdzi grāmatas un burtnīcas, kamēr pārējie klasesbiedri ar planšetēm strādās :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mmd
2012-07-19 10:46 (saite)
Tu zini, cik izmaksās grāmatas, ja tās drukās nevis 5000 tirāžā, bet 1000?????

Es gan domāju, ka šis ir solis, lai liktu dažiem monopolistiem pārskatīt savu cenu politiku, jo mācību grāmatas ir pārāk dārgas!

Kā arī virziens, kurā (agrāk vai vēlāk) mēs dosimies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?