Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2012-01-04 12:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Izlasīta doma
Izlasīta doma gaidāmā referenduma sakarā:

Es nevēlos, lai nākamajā dienā pēc referenduma starptautiskajās ziņās parādītos virsraksti: "Latvijas referendumā vairākums nobalso par otru valsts valodu; lai mainītu valsts konstitūciju, pietrūkst balsu". Melots jau nebūtu un arī Latvijai nekādus tūlītējus draudus neradītu, bet būtu gana labs atspēriena punkts turpmākai ideoloģiskajai apstrādei.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]snark
2012-01-04 14:52 (saite)
Es šajā sakarā spekulatīvi iedomājos (atliek tikai iedomāties, jo nav jau datu), cik lielā šeit dzīvojošo Krievijas pilsoņu noskaņojumu atspoguļo vēlēšanu rezultāti, un cik ļoti te dzīvojošo Krievijas pilsoņu politiskās preferences korelē ar krievvalodīgo Latvijas pilsoņu pozīciju.
Tā ir ļoti pesimistiska intuīcija, bet, domājot optimistiski, var pieņemt, ka, ja Krievijā pēc kāda laika parādītos sakarīgāka valdība, kas pievērstos pašu valsts sakārtošanai (lai arī uz to būtu liela krievu nacionālistu ietekme), tad spiediens uz LV & co samazinātos (lai gan protams paliktu) un attiecīgi krievvalodīgā informācijas telpa nomierinātos.

Bet tā ir atkāpe no LV referenduma tēmas. Uz referendumu, protams, jāiet. Un jābalso par vienu valsts valodu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]karuna
2012-01-04 14:57 (saite)
Es joprojām nevaru saprast, kāpēc tāda attieksme, ka viss ir atkarīgs tikai no Krievijas propagandas un mēs tur neko nevaram padarīt. Ir jātiek pāri šais bezspēcības sajūtai un politiķiem ir jāsāk komunicēt. Tas nebūs viegli, bet ja mēs neko nedarīsim, tad ir naivi gaidīt, ka notiks brīnumi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?