Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2011-07-06 08:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kādas diskusijas turpinājums
Nesen pie kāda cibiņa bija interesanta diskusija par ģenētiski modificētiem tomātiem, kur, lai tomāti nebojātos, tiem bija viens butes(?) gēns. Diskusija bija interesanta un bija tur prātīgas domas, arī par hidroponiku, ar kuru tiek rūpnieciski audzēti gan vietējie, gan ievestie tomāti.
Un tomēr, vietējie garšo citādāk. Un pārdomājot vēlreiz iespējamos garšas atšķirības cēloņus, domāju, ka starpība varētu būt šķirnēs. Tie, kas audzē visai Eiropai, ir spiesti izvēlēties šķirnes, kur svarīgāka ir bieza miza un varbūt vēl kādi parametri, kas nodrošina iespēju tomātus vest tālu un varbūt pat ilgi. Vietējie tomāti netiek vesti tālu, te var izvēlēties šķirnes, kas mūsu garšas kārpiņām šķiet tīkamākas. Un nekur nav teikts, ka mūsu tomātus visi citi arī atzīs par garšīgākajiem. Galu galā, puse Eiropas ēd lakricas konfektes, kas manā izpratnē ir sūdskautkāds.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]petrovichs
2011-07-06 10:12 (saite)
Belēvičam ir grūti būt neitrālam šajos jautājumos, jo viņam ir briežu dārzi un viņš aktīvi tirgo briežu gaļu. Viņam stāsts par nemodificēto un ļoti garšīgo Latvijas pārtiku ir biznesa interese.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]porcupine
2011-07-06 10:35 (saite)
To es lieliski saprotu, spēt lasīt starp rindiņām ir tik ierasti, rūdījums tomēr :)
Tomēr jautājums par informācijas pieejamību un ticamību paliek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-07-06 11:11 (saite)
Paliek gan. Un grūtākais ir izvērtēt informācijas ticamību vispār un tās pielietojamības apgabalu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?